Ahmet Akın kimdir?

CHP Mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçimler için büyükşehir belediye başkan adaylarını duyurmasının ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ahmet Akın'ın hayatı araştırılmaya başladı. Peki Ahmet Akın kimdir? Ahmet Akın nereli? Ahmet Akın kaç yaşında? İşte yanıtı...

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
15 Aralık 2023 14:16
GÜNCELLEME
15 Aralık 2023 14:30
Ahmet Akın kimdir?
HM
Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart 2024 yerel seçimleri için İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir, Bolu büyükşehir belediye başkan adaylarını duyurdu. 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına Ahmet Akın isminin belirlenmesi üzerine Akın'ın hayatı ve siyasi kariyeri merak konusu oldu.

İşte CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın hakkında merak edilenler...

Ahmet Akın kimdir?

Ahmet Akın, 1973 yılında Balıkesir'in Gönen ilçesinde doğdu. 

İlk ve ortaokul eğitimlerini Gönen'de tamamladıktan sonra İzmir Atatürk Lisesi'nden mezun oldu. Dil ve ekonomi eğitimi için İngiltere'de Cambridge Eurocenter'da bulundu. Daha sonra Beykent Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde yüksek öğrenimine devam etti.

Ahmet Akın'ın kariyeri

Siyasete olan ilgisi nedeniyle Bahçeşehir Üniversitesi'nde siyaset eğitimi aldı. Enerji sektöründe kariyerine odaklanan Ahmet Akın, İspanya'da Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Üretimi üzerine çeşitli eğitim ve seminerlere katıldı.

Enerji alanında faaliyet gösteren özel sektör kuruluşlarında Genel Müdür ve uluslararası holdinglerde CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Ülkedeki enerji dışa bağımlılığını azaltacak, çevre dostu ve ekonomik elektrik üretim projeleri üzerinde çalışmalarını sürdürdü.

Ahmet Akın'ın siyasi kariyeri

Ahmet Akın, 25, 26 ve 27. dönemlerde CHP Balıkesir Milletvekili olarak seçildi. 26. dönemde Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu ve Dışişleri Komisyonu Üyeliği görevlerini üstlendi.

Akın, İngilizce, İspanyolca ve İtalyanca dillerini bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

CHP'nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlenen Ahmet Akın, deneyimli kariyeri ve enerji sektöründeki başarılarıyla dikkat çekiyor. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Balıkesir halkının karşısına çıkacak olan Akın, şehrin geleceği için vizyoner projeler sunmayı hedefliyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa