Ferdi Kadıoğlu kimdir?

Hollanda'da yetişmiş Türk millî futbolcu olan Ferdi Kadıoğlu kimdir?

SA
Sinem Akgün Editör
YAYINLAMA
16 Aralık 2023 14:23
GÜNCELLEME
16 Aralık 2023 14:29
Ferdi Kadıoğlu kimdir?
SA
Sinem Akgün Editör

Ferdi Kadıoğlu: Fenerbahçe'nin Genç Yeteneği

Ferdi Erenay Kadıoğlu, 7 Ekim 1999 tarihinde Hollanda'nın Arnhem şehrinde doğan, Türk millî futbolcusudur. Şu anda Süper Lig takımlarından Fenerbahçe'de futbol oynamaktadır.

Kulüp Kariyeri

Ferdi, futbol kariyerine Hollanda'nın NEC Nijmegen takımında başladı. 2018'de Fenerbahçe'ye 1.40M€ bonservis bedeli ile transfer oldu. İlk olarak U21 takımında forma giydi ve ardından 2019-20 sezonunda A takım kadrosuna dahil oldu. Ferdi, Fenerbahçe formasıyla attığı ilk golü ve yaptığı ilk asisti ile dikkat çekti.

2022-23 Sezonu

Yeni sezonda Fenerbahçe'nin başına geçen Jorge Jesus'un güvenini kazanan Ferdi, kanat bek pozisyonunda görev alarak takımın kaptanlarından biri oldu. Sezona hızlı bir başlangıç yaparak Süper Lig'de Kayserispor'a attığı şık golle adından söz ettirdi.

Millî Takım Kariyeri

Ferdi Kadıoğlu, millî takım tercihini Hollanda, Kanada ve Türkiye arasında yapma şansına sahipti. Genç yaş gruplarında Hollanda'yı temsil etti, ancak 2022'de Türkiye'yi seçti. Türkiye millî futbol takımıyla ilk maçına 4 Haziran 2022'de UEFA Uluslar C Ligi'nde çıktı.

Kişisel Yaşamı

Hollanda'da doğan Ferdi, Türk bir babanın ve Kanadalı Hollandalı bir annenin çocuğudur. Hem Türk hem de Hollanda pasaportuna sahiptir.

Bu sezon Fenerbahçe'deki performansıyla dikkat çeken genç futbolcu, hem millî takım hem de kulüp düzeyinde önemli bir yer edinmiştir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa