Ali Fazıl Kasap kimdir?

Saadet-Gelecek ittifakı'nın Meclis'teki grubu düşmesiyle CHP Kütahya Milletvekili olan ve Saadet Partisi'ne geçen Ali Fazıl Kasap kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
16 Aralık 2023 14:20
GÜNCELLEME
16 Aralık 2023 14:35
Ali Fazıl Kasap kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Türk siyasetinin önemli isimlerinden biri olan Ali Fazıl Kasap, 1 Şubat 1965 tarihinde Kütahya'nın Emet ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Kütahya'da tamamlayan Kasap, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Zorunlu hizmetini Burdur-Yeşilova - Salda Sağlık Ocağı'nda tamamlayarak hekimlik kariyerine başladı.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanında uzmanlık eğitimini tamamlayan Kasap, ardından Kütahya Devlet Hastanesi'nde görev aldı. 2006 yılında kamudan istifa ederek Özel Hekim Sinan Cerrahi Tıp Merkezi'ni kurdu. 2014 yılında yeniden kamuya dönen Kasap, 2015 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) milletvekili adayı oldu, ancak seçilemedi.

2018 Türkiye genel seçimlerinde CHP Kütahya milletvekili olarak seçilen Ali Fazıl Kasap, aynı zamanda CHP Sağlık, Aile ve Sosyal İşler Komisyonu'nda görev aldı. Hâlen Kütahya Milletvekili olarak görevine devam etmektedir.  Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in hayatını kaybetmesinin ardından Meclis'te Saadet ve Gelecek partilerinin kurduğu grup düştü.

Bitmez'in vefatı sonrası Cumhuriyet Halk Partisi ve Saadet Partisi arasında hareketlik yaşandı ve  CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap Saadet Partisi’ne geçti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa