VfL Wolfsburg nerenin takımı?

Yeşil beyaz renkleri ile Bundesliga liginde performanslar sergileyen VfL Wolfsburg nerenin takımı?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
16 Aralık 2023 14:52
GÜNCELLEME
16 Aralık 2023 15:11
VfL Wolfsburg nerenin takımı?
SM
Suat Mutlu Editör

Almanya'nın önde gelen futbol takımlarından biri olan VfL Wolfsburg, adını Wolfsburg kentinden almaktadır ve ana sponsoru Volkswagen'dir.

1997-98 sezonundan bu yana kesintisiz olarak Bundesliga'da mücadele eden VfL Wolfsburg, tarihindeki ilk şampiyonluğunu 2008-09 sezonunda Felix Magath yönetiminde elde etti. Topladığı 69 puanla büyük bir başarıya imza atan ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettiği sezonda çeyrek final oynama başarısı gösterdi.

2014-15 UEFA Avrupa Ligi'nde ön eleme oynamadan yer alan VfL Wolfsburg, Sporting ve Internazionale'yi eleyerek çeyrek finale yükseldi. Ancak Napoli'ye elenerek turnuvaya veda etti. Ligdeki performansıyla da dikkat çeken ekip, tarihindeki en iyi derecesini elde etti.

Wolfsburg'un tarihine bakıldığında, şehirdeki ilk futbol kulübünün 1938'de otomobil fabrikası işçileri arasında kurulduğu görülmektedir. II. Dünya Savaşı'nın ardından 1945 yılında VSK Wolfsburg adıyla yeniden kurulan kulüp, maddi krize rağmen Josef Meyer liderliğinde tekrar yükselişe geçti. Takımın ismi, bugünkü VfL Wolfsburg olarak değiştirildi.

VfL Wolfsburg, maçlarını kendi stadı olan yaklaşık 30,000 kişilik Volkswagen Arena'da oynamaktadır. Alman futbolunun önemli temsilcilerinden biri olan VfL Wolfsburg, Bundesliga'da ve uluslararası arenada adından sıkça söz ettirmektedir.


Oyuncular ve teknik direktör

Oyuncular

  1. Koen Casteels
  2. Sebastiaan Bornauw
  3. Maxence Lacroix
  4. Paulo Otávio
  5. Josip Brekalo
  6. Aster Vranckx
  7. Wout Weghorst
  8. Lukas Nmecha
  9. Renato Steffen
  10. Pavao Pervan
  11. Admir Mehmedi

Teknik direktör

  • Andries Jonker
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa