Enes Ünal kimdir?

Santrafor mevkiinde oynayan Türk millî futbolcu, La Liga takımlarından Getafe'de forma giymekte olan Enes Ünal kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
16 Aralık 2023 16:17
GÜNCELLEME
16 Aralık 2023 16:22
Enes Ünal kimdir?
SM
Suat Mutlu

Enes Ünal, 10 Mayıs 1997'de Bursa'da dünyaya geldi. Şu anda La Liga'nın önemli takımlarından Getafe'nin formasını giyen millî futbolcu, genç yaşına rağmen kariyerinde önemli izler bıraktı.

Enes Ünal, futbol kariyerine Bursaspor'un altyapısında başladı. 2013 yılında oynanan Bursaspor-Galatasaray maçında attığı golle Türk futbol tarihinde Süper Lig'de gol atan en genç oyuncu unvanını kazandı. Ancak, bu rekor daha sonraki yıllarda başka bir yetenek, Emre Demir tarafından kırıldı.

Kulüp kariyerine Bursaspor'da başlayan Enes Ünal, daha sonra Manchester City'e transfer oldu ve ardından kiralık olarak Genk, NAC Breda ve FC Twente gibi takımlarda forma giydi. 2017 yılında 14 milyon avro karşılığında Villarreal'e transfer olan futbolcu, buradan kiralık olarak Levante'ye ve Valladolid'e geçiş yaptı. 2020 yazında ise Getafe'ye transfer olan Enes Ünal, 5 yıllık sözleşme imzalayarak La Liga'da mücadelesini sürdürmeye başladı.

Millî takımda da başarılı bir kariyere sahip olan Enes Ünal, Türkiye U-16, U-17, U-19 ve U-21 millî takımlarında forma giydi. A millî takımla ilk maçına 2015 yılında çıkan başarılı futbolcu, Getafe'deki performansıyla dikkat çekiyor ve Euro 2020'de millî takımda yer almayı hedefliyor.

Kişisel yaşamında da mutlu bir dönem yaşayan Enes Ünal, 2019 yılında futbolcu Lisa Smellers ile evlendi ve 2020'de "Lila Ela" adında bir kızları dünyaya geldi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa