Süleyman Kaya Çilingiroğlu kimdir?

Türk sporunun önde gelen isimlerinden biri olan Süleyman Kaya Çilingiroğlu kimdir?

SA
Sinem Akgün Yazar
YAYINLAMA
16 Aralık 2023 16:57
GÜNCELLEME
16 Aralık 2023 17:02
Süleyman Kaya Çilingiroğlu kimdir?
SA
Sinem Akgün Yazar

Türk sporunun önde gelen isimlerinden biri olan Süleyman Kaya Çilingiroğlu, 22 Ocak 1964 tarihinde Almanya'da dünyaya geldi. Spor kariyerine yüzücü olarak başlayan Çilingiroğlu, Türkiye millî yüzme takımında kaptanlık yaparak adından sıkça söz ettirmiştir.

Yaşamın İlk Yılları ve Eğitimi

1966 yılında ailesiyle birlikte İstanbul'a taşınan Çilingiroğlu, Saint Michel Fransız Lisesi'nde başladığı lise eğitimine daha sonra Yıldız Lisesi'nde devam etmiştir. Tıp Fakültesine başlamış ancak beşinci sınıfta fakülte eğitimini sonlandırmıştır.

Çeşitli Sektörlerde Faaliyet

1985-1990 yılları arasında çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Çilingiroğlu, balıkçılık, bar işletmeciliği, sigortacılık, emlakçılık ve borsa işleriyle ilgilenmiştir. Bu dönemde "2019" adlı bir radyo ortaklığı kurmuş ve bir GSM bayiliği ile reklam ajansında ortaklık yapmıştır.

Evlilik Hayatı ve Aile

1990 yılında Ayşem Saraçoğlu ile yaptığı evliliği sona eren Çilingiroğlu, 1993 yılında Hülya Avşar ile evlilik hayatına girmiştir. Paris'te dünyaevine giren çiftin Zehra adında bir kız çocukları olmuştur. 2005 yılında Hülya Avşar ile boşanan Çilingiroğlu, 2009 yılında Feraye Tanyolaç ile evlenmiş ve bu evlilikten Hüseyin Kaya adında bir çocukları olmuştur. Çift, 2014 yılında ayrılmıştır.

Spor Yorumculuğu Kariyeri

Halihazırda TRT Spor'da yorumculuk yapan Çilingiroğlu, Türk sporuna katkılarına yorumlarıyla devam etmektedir.

Yüzme Kariyeri

Galatasaray Yüzme Şubesinde 8 yıl süreyle yüzücülük yapan Çilingiroğlu, Türk Yüzme Millî Takımının kaptanlığına kadar yükselerek unutulmaz bir kariyere imza atmıştır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa