Tekne kazası: 61 insan kayıp!

BM (Birleşmiş Milletler) IOM (Uluslararası Göç Örgütü) Akdeniz Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Flavio Di Giacomo, Libya açıklarında tekne kazası meydana geldiğini ve 61 düzensiz göçmenin kaybolduğunu duyurdu.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
17 Aralık 2023 00:09
GÜNCELLEME
17 Aralık 2023 00:16
Tekne kazası: 61 insan kayıp!
MP
Mevlüt Peker Editör

Birleşmiş Milletler'e bağlı Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Akdeniz Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Flavio Di Giacomo, Libya'nın Zuara kentinden hareket eden ve 86 göçmen taşıyan bir teknin Akdeniz'de alabora olması sonucu 61 kişinin kaybolduğunu açıkladı. Di Giacomo, bu yıl Akdeniz'de 2 bin 250'den fazla kişinin yaşamını yitirdiğini belirterek, bu sayının denizde yeterli can kurtarma çabası gösterilmediğini gösterdiğini ifade etti.

İtalyan medyasına göre, kazadan kurtulan 25 kişi Libya'nın başkenti Trablus'a getirildi. Birleşmiş Milletler verilerine göre, geçtiğimiz yıl Akdeniz'in orta kesiminde 1377 düzensiz göçmen, Afrika'dan Avrupa'ya geçiş yapmaya çalışırken hayatını kaybetti.

Akdeniz, özellikle İtalya, Malta ve Libya arasındaki bölge, Afrika'dan Avrupa'ya geçişte kullanılan önemli düzensiz göç rotalarından biri. Genellikle Avrupa menşeli sivil toplum kuruluşları (STK) tarafından kurtarılan düzensiz göçmenler, Avrupa Birliği üyesi ülkelerden "güvenli liman" alamadıklarında tahliye edilmede zorlanıyor. Göçmenlerin Avrupa'ya vardıkları ilk yer ise genellikle İtalya'nın Kuzey Afrika'ya en yakın noktası olan Lampedusa Adası oluyor. Her yıl, teknelerin alabora olması veya aşırı kalabalık nedeniyle yaşanan susuzluk ve havasızlık gibi sebeplerle çok sayıda düzensiz göçmen Akdeniz'i geçmeye çalışırken yaşamını yitiriyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa