Keskin nişancıların vurduğu gazeteci kendi haberini yaptıktan sonra iletişim kesildi

Terör örgütü İsrail’in gazetecileri hedef alan saldırılarına bir yenisi daha eklendi. İsrail ordu mensubu keskin nişancıların vurarak ağır yaraladığı gazeteci kendi haberini yaptıktan sonra bir daha haber alınamadı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
17 Aralık 2023 01:07
GÜNCELLEME
17 Aralık 2023 01:17
Keskin nişancıların vurduğu gazeteci kendi haberini yaptıktan sonra iletişim kesildi
MP
Mevlüt Peker Editör

Terör örgütü İsrail’in terörist keskin nişancıları kuşatma ve işgal altındaki Gazze şehrinde, Filistinli gazeteci Muhammed Balusha'yı hedef alarak iki bacağından vurdu. Ağır yaralanan ve bacakları parçalanan Muhammed Balusha, sığındığı odadan durumunu anlatan görüntü çektikten sonra bir daha iletişim kurulamadı.

Kendisiyle irtibatın kesildiği Muhammed Balusha’nın şehit olduğu değerlendiriliyor. Gazeteci Muhammed Balusha, İsrail ordusu mensubu keskin nişancıların kendisini hedef alarak defalarca ateş ettiğini ve bacaklarından vurduğunu, çok kan kaybettiğini anlatıyor.

İsrail saldırılarında Gazze’de 9’u kadın en az 90 gazeteci hayatını kaybetti, 200’ün üzerinde gazeteci yaralandı. Çok sayıda gazeteci ise kayıp. 70 gazetecinin ailesinin evleri bombalandı ve bu gazetecilerin büyük bölümünün aileleri şehit oldu. 70’in üzerinde basın kurumu ve büro imha edildi. 28 radyo istasyonu vuruldu. 3 medya kuruluşu kapatıldı. 41'i Batı Şeria'da, 2'si Gazze'de olmak üzere 44 gazeteci ise alıkonuldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa