Hamas: Saldırılar durmadan esir takası olmayacak

Hamas’tan yapılan açıklamada, terör örgütü İsrail'in saldırıları tamamen durmadığı müddetçe esir takası için müzakerelerin söz konusu olmayacağını duyurdu.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
17 Aralık 2023 01:20
GÜNCELLEME
17 Aralık 2023 01:27
Hamas: Saldırılar durmadan esir takası olmayacak
MP
Mevlüt Peker Editör

Hamas, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sonlandırmaması halinde esir değişimi konusunda müzakereye girmeyeceğini açıkladı. Bu açıklama, Hamas'ın resmi yazılı bildirisinde yer aldı. Bildiride, "Hamas, halkımıza karşı saldırılar sona ermedikçe esir takası konusunda herhangi bir müzakere sürecini başlatmayacağı konusundaki tutumunu sürdürmektedir" ifadeleri kullanıldı. Ayrıca, Hamas'ın bu kararını tüm arabuluculara ilettiği belirtildi. Öte yandan, İsrail devlet televizyonu KAN, Tel Aviv yönetiminin, Gazze Şeridi'nde tutulan İsrailli esirlerin serbest bırakılması için yeni bir öneri üzerinde çalıştığını bildirdi.

“Tel Aviv, İsrailli esirleri öldürerek stratejik yenilgiden taktiksel yenilgiye geçti”

Hamas yöneticisi Usame Hamdan, İsrail'in Gazze'de üç İsrailli esiri "yanlışlıkla" öldürmesini eleştirdi ve Netanyahu hükümetinin bu durumu, stratejikten taktiksel bir yenilgiye dönüş olarak nitelendirdi. Beyrut'ta düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Hamdan, İsrail güçlerinin bu hareketinin Gazze'deki durumun kötüleşmesine işaret ettiğini ve İsrail ordusunun giderek daha fazla zorluklarla karşılaştığını belirtti. Ayrıca, İsrailli esirlerin ancak savaşın sona ermesi ve Filistinliler tarafından belirlenen koşullar altında gerçekleşecek bir takas anlaşmasıyla kurtarılabileceğini ifade etti. Hamdan, Gazze'nin güneyinde düzenlenen saldırılarda ölenlerin büyük bir kısmının yerinden edilmiş siviller olduğunu vurgulayarak, İsrail güçlerinin Kemal Advan Hastanesindeki çadırlara yönelik saldırılarını da sert bir dille kınadı. Bu olayları "yeni Nazi ordusunun ve ona destek veren ABD'nin eliyle işlenebilecek" suçlar olarak nitelendirdi. Hamdan son olarak, Gazze'deki savaşın durdurulması için Avrupa ülkelerine İsrail'e baskı yapmaları çağrısında bulundu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa