Sheffield Wednesday FC nerenin takımı?

Mavi-Beyaz renkleri ile Championship liginde performanslar sergileyen Sheffield Wednesday FC nerenin takımı?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
17 Aralık 2023 15:29
GÜNCELLEME
17 Aralık 2023 15:48
Sheffield Wednesday FC nerenin takımı?
BY
Barış Yılmaz Editör

Sheffield Wednesday Football Club, Güney Yorkshire'deki Sheffield kentinde yer alan ve halen EFL League One'da mücadele eden bir futbol kulübüdür. İngiltere liglerinin dördüncüsü olan ve dünyanın en eski profesyonel kulüplerinden biri olarak bilinen Sheffield Wednesday, 1889'da Football Alliance'ın kurucularından biri olarak ortaya çıktı. Kulüp, 1929'da günümüzdeki adını aldı ve aynı sezonun şampiyonu oldu.

Sheffield Wednesday, İngiltere'de liglerin birleşmesiyle English Football League'e katıldı ve 1992'de kurulan Premier League'in kurucu üyelerinden biri oldu. Kulüp, tarihinde dört lig, üç FA Cup ve bir Lig Kupası şampiyonluğu yaşadı. Ancak, 1991'deki Lig Kupası zaferi dışında uzun bir kupa hasreti yaşadı. 1993'te FA Cup ve Lig Kupası finallerine çıkarak Arsenal'e kaybeden Wednesday, kupa sevincini rakibine kaptırdı.

"The Owls" lakaplı kulüp, Sheffield United ile olan Steel City derbisiyle büyük bir rekabet içindedir. Lig geçmişinde 66 sezonu Division 1, 35 sezonu Division 2'de geçiren Sheffield Wednesday, şu anda Hillsborough Stadyumu'nda iç saha maçlarını oynamaktadır. Stadyum, 1899'da inşa edildi ve 39,812 seyirci kapasitesine sahiptir.

Oyuncular ve teknik direktör

Oyuncular

  1. Bailey Peacock-Farrell 
  2. Liam Palmer 
  3. Jaden Brown 
  4. Lewis Gibson 
  5. Sam Hutchinson 
  6. Dominic Iorfa 
  7. Olamide Shodipo 
  8. Dennis Adeniran 
  9. Lee Gregory 
  10. Barry Bannan 
  11. Josh Windass       

Teknik direktör

  • Carlos Carvalhal
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.