Mehmet Tevfik Göksu kimdir?

Türk siyasetinin önde gelen isimlerinden biri olan Mehmet Tevfik Göksu kimdir?

SA
Sinem Akgün Editör
YAYINLAMA
18 Aralık 2023 09:41
GÜNCELLEME
18 Aralık 2023 09:49
Mehmet Tevfik Göksu kimdir?
SA
Sinem Akgün Editör

Türk siyasetinin önde gelen isimlerinden biri olan Mehmet Tevfik Göksu, 1966 yılında Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde doğdu. İlkokulu Gölbaşı’nda tamamlayan Göksu, lise eğitimini İstanbul Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesi'nde aldı. 1990 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümünden mezun olan siyasetçi, yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü'nde tamamladı. Doktora çalışmalarını ise, Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde gerçekleştirdi.

Siyasi Kariyeri ve Aktif Katılımı

Erken yaşlarda siyasete adım atan ve hayatı boyunca bu alanda etkin olan Göksu, Refah Partisi ve Fazilet Partisi İstanbul il başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. Millî Gençlik Vakfı İstanbul il kuruculuğu ve Marmara bölge başkanlığı gibi önemli pozisyonlarda görev yaptı.

Bağcılar Belediye Başkan Danışmanlığı görevini 1992'den 2000 yılına kadar sürdüren Göksu, 2009 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Esenler belediye başkan adayı olarak gösterildi ve yüzde 48 oy oranıyla Esenler Belediye Başkanı oldu. 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde tekrar aday gösterilerek yüzde 62,7 ve yüzde 65,48 oy oranlarıyla üst üste üç kez Esenler Belediye Başkanlığı'na seçildi.

Günümüzde, Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Belediye Başkanı olarak görev yapmanın yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili olarak da önemli bir rol üstlenmektedir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa