UEFA Avrupa Ligi’nde kuralar çekiliyor. İşte rakipler!

Şampiyonlar Ligi’nde 3. Olan ve UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam eden Galatasaray’ın Play-Off turundaki rakibi bugün belli olacak. Peki rakiplerimiz kimler? İşte detaylar...

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
18 Aralık 2023 11:40
GÜNCELLEME
18 Aralık 2023 11:52
UEFA Avrupa Ligi’nde kuralar çekiliyor. İşte rakipler!
EK
Ersin Küçükbarak Editör


Galatasaray sezon başında Şampiyonlar Ligi için iddialı bir kadro oluşturdu.

Şampiyon takım, nokta atışı transferlerle güçlendirildi.

Old Trafford’daki Manchester United zaferi taraftarı ve yönetimi umutlandırdı.

Ancak Danimarka temsilcisi Kopenhag’a evinde diş geçiremeyen sarı kırmızılılar deplasmanda kaybedince Şampiyonlar Ligi’ne veda etmek zorunda kaldı.

Kura çekimi 15.00'te

Kupa 2’de Playy-Off kura çekimi heyecanı yaşanacak.

Saat 15.00’te yapılacak kura çekimiyle sarı-Kırmızılılar’ın rakibi belli olacak.

Galatasaray’ın rakiplerini biraz daha yakından tanıyalım.

SPORTİNG LİZBON

Portekiz’in köklü takımı, ülkesinde Porto ve Benfica ile zirve yarışı veriyor.

Ligde ilk sırada yer alan Sporting Lisbon; Viktor Gyökeres, Pedro Gonçalves, Marcus Edwards, Gonçalo İnacio ve Ousmane Diamonde gibi genç ama potansiyeli yüksek isimlerle dikkat çekiyor.  Atalanta’nın ardından 2. sırada grubu tamamlayan Sporting Lizbon üst tura çıktı. Portekiz takımı tehlike yaratabilecek bir ekip olarak görünüyor.

KARABAĞ

Kardeş ülke Azerbaycan’ın köklü takımı Karabağ, kendi liginde liderliğini sürdürüyor.  Bayer Leverkusen, Molde ve Hacken’in yer aldığı grupta 10 puan toplayarak Alman temsilcisinin ardında ikinci oldu ve gruptan çıktı.

13.7 milyon Euro’luk mütevazı piyasa değeriyle sağladığı başarı üzerine alkışları toplayan Karabağ, iyi bir takım oyunu oynuyor.

RENNES

Fransız ekibi Rennes ligde zor günler geçiriyor. Düşme hattının sadece birkaç sıra üzerinde olan ekip Avrupa Ligi’nde Maccabi Haifa, Panathinaikos ve Villarreal ile aynı gruptamücadele etti. . 4 galibiyet ve 2 yenilgi ile 12 toplayaıp 13 puanlı Villareal’in ardından 2. Sırada yer alan Rennes F Grubu’ndan çıkmayı başardı.

Amine Gouiri, Marlin Terrier gibi isimlerin top koşturduğu Rennes’in kadrosunda bir dönem Galatasaray’ın da listesine giren Ludovic Blas da bulunuyor.

ROMA

Galatasaray’ın kurada karşısına çıkabilecek en güçlü takım ise İtalyan temsilcisi Roma.

Jose Mourinho’nun çalıştırdığı  Roma, ligde 5. Sırada yer alıyor. Sheriff, Servette ve Slavia Prag’ın yer aldığı grupta ikinci oldu. 4 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 13 puan toplayan Roma’da; Lukaku, Abraham, Dybala, Pellegrini ve Renato Sanches gibi yıldızlar bulunuyor.

SPARTA PRAG

Ligde başarılı bir performans ortaya koyan Çekya temsilcisi, Limassol, Rangers ve Real Betis’in bulunduğu zorlu gruptan ikinci olarak çıktı. Dev bir kadro oluşturan Galatasaray’a göre 44.6 milyon Euro’luk piyasa değeri bulunan Sparta Prag daha mütevazı görünüyor.

En değerli oyuncusu ve kaptanı Ladislav Krejci olan Prag ekibi, evinde oynadığı maçlardaki başarılı grafiği ile dikkat çekiyor.

MARSİLYA

Gennaro Gattuso’nun çalıştırdığı  Fransız ekibi, kendi liginde çok parlak bir sezon geçirmese de Ajax, Brighton ve AEK’nın olduğu başarıyla çıktı. Güçlü Ligue 1 ekibinde; Lodi, Sarr, Veretout, Rongier, Vitinha ve Kongogbia gibi oyuncular bulunuyor.

FREİBURG

Alman ligi Bundesliga’da orta sıralarda yer bulan Freiburg, West Ham United ile oynadığı 2 maçı da kaybederek grubu ikinci sırada bitirdi.  Siyah-Beyazlılar, Olympiakos ve Backa maçlarını rahat kazandı. Takımın en değerli oyuncusu Philipp Lienhart’ın sakatlığı sürüyor ve dönüş tarihi belirsizliğini koruyor.

TOULOUSE

Toulouse kendi liginde geride kalan 16 haftalık süreçte düşme hattının üstünde yer almaya çalışıyor. Avrupa Ligi’nde Liverpool, SaintGilloise ve Linz’in yer aldığı grupta 6 maçın 3’ünde puan kaybı yaşasalar da  Play-Off turuna adlarını yazdırdılar. Takımın en değerli oyuncuları ise Thjis Dallinga ile Zakaria Aboukhlal olarak gösteriliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa