Asuman Özdağlar kimdir?

Oyun ve optimizasyon teorisi üzerine yaptığı araştırma ve çalışmalarıyla tanınan Türk bilim insanı olan Asuman Özdağlar kimdir?

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
20 Aralık 2023 16:40
GÜNCELLEME
20 Aralık 2023 16:47
Asuman Özdağlar kimdir?
CS
Canan Salman Muhabir

Türk bilim insanı Asuman Özdağlar, oyun ve optimizasyon teorisi alanındaki araştırma ve çalışmalarıyla tanınan bir isimdir. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü mezunu olan Özdağlar, 1996 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ne giderek yüksek lisans ve doktorasını Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde tamamlamıştır.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde görevine devam eden Özdağlar, 2012 yılından itibaren profesör unvanına sahiptir. Aralık 2017'de enstitünün Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü Başkanlığı'na atanarak akademik kariyerine liderlikle devam etmiştir.

Bilim dünyasındaki başarılarıyla bilinen Asuman Özdağlar'ın babası, eski bir milletvekili ve Turgut Özal'ın ilk kabinesinde petrol işlerine bakan Devlet Bakanı İsmail Özdağlar'dır. Ayrıca, eşi Daron Acemoğlu, MIT'de iktisat profesörü olarak görev yapmaktadır.

Asuman Özdağlar'ın oyun ve optimizasyon teorisi üzerine yaptığı önemli katkılar, akademik çevrelerde ve uluslararası platformlarda takdir toplamıştır. Türk bilim dünyasının önemli isimlerinden biri olarak, Özdağlar'ın liderlik ve başarı dolu kariyeri devam etmektedir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa