Umut Nayir kimdir?

Santrfor mevkiinde oynayan Türk millî futbolcu ve Süper Lig takımlarından Fenerbahçe'de forma giyen Umut Nayir kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
21 Aralık 2023 13:12
GÜNCELLEME
21 Aralık 2023 13:37
Umut Nayir kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

28 Haziran 1993, Kayseri doğumlu Türk millî futbolcu Mehmet Umut Nayir, santrfor pozisyonunda gösterdiği performansla Süper Lig'in köklü kulüplerinden Fenerbahçe'nin formayı giymektedir.

Kulüp Kariyeri

Umut Nayir, futbolculuk kariyerine 16 yaşında İstanbul'un amatör takımlarından Albayrakspor'da başladı. Ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanarak MKE Ankaragücü ile anlaştı. Ankaragücü A2 takımında gösterdiği performansla dikkat çekti.

2012-2015 yılları arasında MKE Ankaragücü'nde forma giyen Nayir, 2015'te Osmanlıspor'a transfer oldu. Bu dönemde ayrıca Yeni Malatyaspor, Göztepe ve tekrar MKE Ankaragücü'nde kiralık olarak mücadele etti.

2018'de Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'a transfer olan Nayir, daha sonra Bursaspor, Hajduk Split gibi takımlarda kiralık olarak görev aldı.

Millî Takım Kariyeri

Umut Nayir, Türkiye 23 yaş altı millî takımı ile 2021 İslami Dayanışma Oyunları'nda boy gösterdi. A millî takımdaki ilk maçına ise 25 Mart 2023 tarihinde Ermenistan'a karşı oynanan 2024 Avrupa Şampiyonası elemelerinde çıktı.

Fenerbahçe'ye Transfer

Başarılı performansı ve golcü kimliğiyle dikkat çeken Umut Nayir, 2023 itibariyle Fenerbahçe'nin kadrosuna katıldı. Fenerbahçe forması altında Süper Lig'de sergileyeceği performans merakla beklenmektedir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa