Serdar Dursun kimdir?

Santrfor mevkiinde oynayan Almanya'da yetişmiş Türk millî futbolcu ve Süper Lig takımlarından Fatih Karagümrük'te forma giymekte olan Serdar Dursun kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
21 Aralık 2023 15:01
GÜNCELLEME
21 Aralık 2023 15:14
Serdar Dursun kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Serdar Dursun, 19 Ekim 1991 tarihinde Hamburg'da dünyaya geldi. Almanya'da yetişen Türk millî futbolcu, santrfor mevkisinde görev almakta olup, Süper Lig ekiplerinden Fatih Karagümrük'te futbol kariyerine devam etmektedir.

Almanya Yılları

Concordia Hamburg altyapısında futbola adım atan Dursun, daha sonra Hannover 96 altyapısına geçiş yaptı. Hannover 96 II takımında gösterdiği performansla Türkiye'den teklifler alarak dikkat çekti.

Türkiye Macerası

2011-12 sezonunda Eskişehirspor'a transfer olan Serdar Dursun, başlangıçta A2 takımında forma giydi. Süper Lig'deki ilk maçına Sivasspor karşısında çıkan futbolcu, kariyerindeki gelişimiyle dikkat çekti.

Daha sonra Şanlıurfaspor ve Denizlispor'a kiralık olarak gönderilen Dursun, 2014-15 sezonunda Fatih Karagümrük'e transfer oldu.

Almanya'ya Dönüş ve Süper Lig'de Yükseliş

Fatih Karagümrük'teki başarılı performansının ardından Almanya'nın Greuther Fürth takımına transfer olan Serdar Dursun, 2. Bundesliga'da gol kralı oldu. Ardından Darmstadt 98'e transfer olan futbolcu, 2020-2021 sezonunda bir kez daha 2. Bundesliga'da gol kralı oldu.


Fenerbahçe ve Millî Takım

Gösterdiği etkileyici performansın ardından Süper Lig'in köklü takımlarından Fenerbahçe'ye transfer olan Serdar Dursun, 2021-2022 sezonunda önemli gollere imza attı.

Aynı zamanda Türkiye millî futbol takımına çağrılan Dursun, ilk maçında Letonya'ya attığı golle dikkatleri üzerine çekti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa