Ayşe Begüm Onbaşı kimdir?

Türk aerobik jimnastikçi olan Milli sporcu Ayşe Begüm Onbaşı kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
22 Aralık 2023 10:16
GÜNCELLEME
22 Aralık 2023 10:43
Ayşe Begüm Onbaşı kimdir?
SM
Suat Mutlu

Ayşe Begüm Onbaşı, 9 Aralık 2001 tarihinde Manisa'nın Akhisar ilçesinde dünyaya geldi. Textilci baba Serkan Onbaşı ve annesi Seçil Onbaşı'nın ilk çocuğudur. Altı yaşında bale eğitimi alırken keşfedilen jimnastik yeteneği, onu Türk aerobik jimnastiğinin önemli isimlerinden biri haline getirdi.

Onbaşı, spor kariyerine Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde aerobik jimnastik antrenörü Gürkan Er gözetiminde devam etti. Haftanın 5 günü 50 kilometrelik bir mesafeyi aşarak antrenmanlara katılan Onbaşı, zamanla dünya çapında tanınan bir sporcu haline geldi.

2019 yılında Akhisar Anadolu Lisesi'nden mezun olan Ayşe Begüm Onbaşı, spor kariyerine devam ederken başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Spor Kariyeri

Onbaşı, profesyonel spor kariyerine 7 yaşında başladı ve grup etkinliklerindeki başarılarıyla dikkat çekti. 2011-2012'de millî takıma seçilen Onbaşı, uluslararası alanda Çekya, Slovakya ve Bulgaristan'da düzenlenen yarışmalarda Türkiye'yi başarıyla temsil etti.

Daha sonra bireysel etkinliklere yönelen Onbaşı, 2015'te Meksika'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı. Güney Kore'nin Incheon kentinde düzenlenen 2016 Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası'nda Genç Kadınlar Bireysel kategorisinde altın madalya alarak büyük çıkışını gerçekleştirdi.

Onbaşı, 2017 yılında İspanya'da düzenlenen 2. Akdeniz Şampiyonası ve Portekiz'deki 7. Uluslararası Açık Müsabaka'da toplam üç altın madalya kazanarak adını duyurdu. 2017 Aerobik Jimnastik Avrupa Şampiyonası'nda bir altın madalya daha ekleyen Onbaşı, spor kariyerindeki başarılarına hızla devam etti.

2018'de Fas'ın Marakeş kentindeki Gymnasiade'de gümüş madalya, Portekiz'in Guimarães kentinde düzenlenen 2018 Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası'nda Genç Kadınlar Bireysel etkinliğinde bronz madalya kazanan Onbaşı, Türk sporuna kazandırdığı başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Ayşe Begüm Onbaşı, 17-19 Kasım 2023 tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek Aerobik Cimnastik Avrupa Şampiyonası'na katılacaktır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa