Okan Bayülgen kimdir?

Türk şovmen, oyuncu, tiyatro ve klip yönetmeni, yapımcı, seslendirme sanatçısı ve fotoğrafçı olan Okan Bayülgen kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
22 Aralık 2023 10:54
GÜNCELLEME
22 Aralık 2023 11:03
Okan Bayülgen kimdir?
SM
Suat Mutlu

Kaan Okan Bayülgen, 1964 yılında İstanbul'un Cihangir semtinde dünyaya geldi. Hukuk ve gazetecilik eğitimi almış olan baba Ümit Bey ve ressam anne Ayla Hanım'ın çocuğu olarak büyüdü. Ebeveynlerinin boşanması sonrasında bir süre anneannesi ve üvey dedesiyle yaşayan Bayülgen, aile içindeki değişimlere rağmen hayatına devam etti.

Eğitimi

Galatasaray Lisesi mezunu olan Bayülgen, eğitim hayatına devam etmek üzere Fransa'ya gitti. Tours Üniversitesi'nde başladığı yükseköğrenimine fikir değiştirerek Türkiye'ye döndü. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimine başladı ancak tamamlamadan ayrıldı.

Özel Hayatı

Bayülgen, hayatında üç evlilik geçirmiştir. İlk evliliğini Gaye Arman ile, ikinci evliliğini oyuncu Zeyno Günenç ile, üçüncü evliliğini reklamcı Şirin Ediger ile gerçekleştirmiştir. Üçüncü evliliğinden Şirin Ediger'den Eylül 2009 doğumlu İstanbul adında bir kızı bulunmaktadır. 2015 yılından itibaren senarist Selin Atasoy ile ilişkisi devam etmektedir.

Kariyeri

Tiyatro

Bayülgen, tiyatro kariyerine Devlet Tiyatroları'nda yönetmen olarak başlamıştır. Türkiye'nin en genç tiyatro yönetmeni olarak anılan Bayülgen, 1989-1994 yılları arasında çeşitli oyunlar yönetip bazılarında oyuncu olarak da yer almıştır.

Radyo ve Televizyon

Radyoculuk kariyerine Kent FM'de "Son Saatler" programıyla adım atan Bayülgen, ardından televizyonculuğa geçiş yapmıştır. "Gece Kuşu" programı ile geniş kitlelere ulaşan şovmen, sivri konuşma tarzıyla Türkiye'nin en tanınan isimlerinden biri olmuştur. "Televizyon Çocuğu," "Zaga," "Medya Kralı," "Muhabbet Kralı" gibi programlarla televizyon dünyasındaki varlığını sürdürmüştür.

Sinema ve Dizi

Oyunculuk kariyerine 1996 yapımı "İstanbul Kanatlarımın Altında" filmi ile adım atan Bayülgen, "Utanmaz Adam" dizisindeki performansıyla da dikkat çekti. Daha sonra sinema ve dizi projelerinde aktif olarak yer aldı.

Son Dönem Projeleri

2015'te Eğlenceli Cinayetler Kumpanyası'nı kurarak interaktif bir polisiye tiyatro oyunu olan "Gizemli Cinayet Yemeği" konseptini Türkiye'ye taşıdı. 2022'de sahneye koyduğu ve başrolünü üstlendiği "Richard" adlı oyunla tiyatro sahnesine geri döndü.

2023 Projeleri

Okan Bayülgen, 2023 yılında TV100 kanalında "Nokta" adlı programa başlamıştır. Ayrıca, kariyerine devam ederken birçok alanda başarılı projelere imza atmaya devam etmektedir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa