Jorge Sampaoli kimdir?

Arjantinli teknik direktör ve 2015 yılında IFFHS Dünyada Yılın En İyi millî takım Teknik Direktörü olmuş olan Jorge Sampaoli kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
22 Aralık 2023 12:23
GÜNCELLEME
22 Aralık 2023 13:11
Jorge Sampaoli kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

13 Mart 1960'ta doğan Jorge Luis Sampaoli Moya, futbolculuk kariyerine genç yaşta başlamış, ancak ciddi bir sakatlık nedeniyle futbol oynamaktan erken yaşta emekli olmak zorunda kalmıştır.

Koçluk kariyerine 2004 yılında Peru'nun Coronel Bolognesi takımında başlayan Sampaoli, kısa süreli ama başarılı dönemler geçirdiği O'Higgins (Şili) ve Emelec (Ekvador) gibi takımları da yönetmiştir. Özellikle Universidad de Chile'nin başında üç lig şampiyonluğu ve Copa Sudamericana zaferi elde ederek büyük başarı kazanmıştır.

Sampaoli'nin taktiksel bilgisi ve Marcelo Bielsa'nın etkisi altındaki oyun tarzı, onu Şili milli futbol takımının başına getirmiş ve 2015 Copa América'da Arjantin'i finalde yenerek turnuva şampiyonluğunu kazanmıştır.

2016'da İspanyol kulübü Sevilla'ya geçen Sampaoli, kısa sürede La Liga'da dördüncü sıraya yükselerek büyük bir başarı elde etmiştir. Ancak, Arjantin milli takımının başına geçtikten sonra 2018 FIFA Dünya Kupası'nda beklenen performansı gösteremeyerek görevinden ayrılmıştır.

Sampaoli'nin kariyeri, Brezilya'nın Santos kulübünde devam etmiş ve takımını ofansif futboluyla öne çıkarmıştır. Daha sonra Fransa'nın Olympique de Marseille kulübünde görev alan Sampaoli, 2022'de Sevilla'ya geri dönmüş ancak 2023'te kötü sonuçlar nedeniyle görevden alınmıştır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa