Gaddar Dizisi Oyuncusu Laçin Ceylan Kimdir, Laçin Ceylan Biyografisi...

Yakında FOX TV ekranlarında başlayacak olan Gaddar dizisinin oyuncuları ve dizinin konusu merak ediliyor. Oyuncu kadrosunda yer alan Laçin Ceylan, birçok yapımda yer aldı. Dizi de 'Fatma' karakterine hayat verecek başarılı oyuncu Laçin Ceylan Kimdir, İşte Laçin Ceylan Biyografisi...

Büşra Ünal Editör
YAYINLAMA
22 Aralık 2023 14:00
GÜNCELLEME
22 Aralık 2023 18:12
Gaddar Dizisi Oyuncusu Laçin Ceylan Kimdir, Laçin Ceylan Biyografisi...
Büşra Ünal Editör

Gaddar Dizisi Oyuncusu Laçin Ceylan Kimdir, Laçin Ceylan Biyografisi...

Laçin Ceylan, Türkiye'de tanınan tiyatro ve dizi oyuncusudur. 

25 Kasım 1965'te İzmir'de doğmuş, İzmir Özel Türk Koleji'nden ve 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi'nden mezun olmuştur. 

Kendisi, 'Karanlıkta Koşanlar', 'Gece Yürüyüşü' ve 'Hatırla Sevgili' gibi popüler dizilerdeki rolleriyle geniş bir tanınırlığa sahiptir. ,

Ayrıca, Nihat İleri ile birlikte 'Bi Tiyatro'yu kurmuş ve burada 'Etna: Bedendeki Kuyu' adlı oyunda rol almıştır. 

Bu performansı ile Sadri Alışık Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanmıştır.

Laçin Ceylan'ın tiyatro kariyeri de oldukça etkileyicidir. 

Ankara Devlet Konservatuvarı'nda 'Macbett', 'Gişe', 'Kel Şarkıcı' gibi oyunlarda rol almış, Trabzon ve Diyarbakır Devlet Tiyatroları'nda da önemli yapımlarda yer almıştır. 

Ayrıca, İzmir Devlet Tiyatrosu'nda 'Delil Yetersizliği' ve Bi Tiyatro'da 'Yeni Kiracı' gibi oyunlarda da performans sergilemiştir.

Filmografisi de geniş bir yelpazeyi kapsar. 

1992'de 'Kurşun Adres Sormaz' ile başlayan sinema kariyeri, 'Kaçıklık Diploması', 'Karanlıkta Koşanlar', 'Gece Yürüyüşü' ve 'Hatırla Sevgili' gibi yapımlarla devam etmiştir. 

2010'larda 'Gönülçelen', 'Saklı Hayatlar', 'Gözetleme Kulesi' gibi filmlerde ve dizilerde rol almış, son olarak 2023'te 'Yüz Yıllık Mucize' ve 'Camdaki Kız' gibi yapımlarda izleyici karşısına çıkmıştır.

Laçin Ceylan, Türk tiyatro ve sinemasının değerli bir ismi olarak, hem oyunculuk becerileri hem de sanata katkılarıyla tanınmaktadır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa