Angelina Jolie: Adalet ve insan hakları herkes için aynı işlemiyor

Dünyaca ünlü Hollywood oyuncusu, ABD’li Angelina Jolie, "Gazze, yaklaşık 20 yıldır açık hapishaneydi ve hızla toplu mezarlık oluyor" diyerek, adaletin ve insan haklarının herkes için aynı işlemediğinin altını çizdi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
22 Aralık 2023 21:34
GÜNCELLEME
22 Aralık 2023 21:49
Angelina Jolie: Adalet ve insan hakları herkes için aynı işlemiyor
MP
Mevlüt Peker Editör

Amerikalı ünlü aktris ve yardımsever Angelina Jolie, insan hakları ve adaletin dünya genelinde eşit olmayan bir şekilde uygulanmasına ilişkin endişelerini dile getirdi.

Suriyeli gazeteci ve film yapımcısı Waad Al-Kateab ile birlikte yönettikleri "We Dare to Dream" filmi için verdiği bir röportajda konuşan Angelina Jolie, insan haklarının küresel durumuna ilişkin hayal kırıklığını dile getirdi. Angelina Jolie "İnsan hakları var, ama kimin için? Bazen bu insanlar için varlar, bazen bunlar için. Bazen de belli gruplar için hiç yoklar" dedi.

Birleşmiş Milletler'deki yirmi yıllık yolculuğunu değerlendiren Angelina Jolie, başlangıçta evrensel olarak uygulanan bir insan hakları sistemine olan inancını paylaştı. Angelina Jolie bunu, "Hakların belirlendiği, bir çizgi çizildiği ve bu çizginin aşılması halinde bir karşılık verileceği fikri vardı. Buna gerçekten inanıyordum. Hatta Birleşmiş Milletler'de de durumun böyle olduğunu düşünüyordum" diye açıkladı.

Zaman içinde Angelina Jolie'nin deneyimleri, adaletin seçici bir şekilde uygulandığına dikkat çekerek küresel adaletsizliklerin farkına varmasını sağladı. Angelina Jolie, "Bazı insanlar işledikleri suçlardan sorumlu tutulurken, diğerleri dokunulmaz olmaya devam ediyor. Bu, her geçen gün daha fazla tanık olduğumuz dünyamızın çirkin yüzüdür" dedi.

Angelina Jolie'nin Gazze duyarlılığı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına da değinen Angelina Jolie, Instagram hesabından yaptığı son paylaşımda Gazze'yi "hızla toplu mezara dönüşen" ve yaklaşık yirmi yıldır "açık bir hapishane" olan bir yer olarak tanımladı. Aralarında çocukların ve ailelerin de bulunduğu milyonlarca Filistinli sivilin, gıda, ilaç ve insani yardımdan mahrum bırakılırken toplu cezalandırma ve insanlık dışı muameleyle karşı karşıya kaldıklarını vurguladı.

Angelina Jolie, dünya liderlerini insani ateşkes talebini reddederek ve BM Güvenlik Konseyi'nin ateşkes uygulama çabalarını engelleyerek bu suçlara ortak oldukları için eleştirdi. Angelina Jolie, "Ateşkes talebini reddederek ve Güvenlik Konseyi'nin ateşkes uygulamasını engelleyerek dünya liderleri bu suçlara ortak oluyorlar" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa