BM: Gazze’de durum ürpertici! Nüfusun dörtte biri açlıktan ölüyor

BM (Birleşmiş Milletler)’den yapılan açıklamada Gazze'deki mevcut durum "ürpertici" olarak nitelendirildi ve “Nüfusun dörtte biri açlıktan ölüyor” denildi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
22 Aralık 2023 21:53
GÜNCELLEME
22 Aralık 2023 22:00
BM: Gazze’de durum ürpertici! Nüfusun dörtte biri açlıktan ölüyor
MP
Mevlüt Peker Editör

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) İletişim Direktörü Juliette Touma, Gazze'deki vahim duruma dikkat çekerek devam eden çatışmalar nedeniyle durumu "eşi benzeri görülmemiş" olarak nitelendirdi. Juliette Touma, bombardıman sesleriyle uyandığı Gazze'deki deneyimlerinden bahsederken, bunun çocuklarını uyutmaya çalışan anneler üzerindeki etkisinden söz etti. Juliette Touma, yıkımın boyutunu, insanların yerlerinden edilmesini ve UNRWA tesislerinin vurulması ve iş arkadaşlarının kaybının yarattığı üzüntüyü vurguladı. Juliette Touma bu durumun, Birleşmiş Milletler'de görev yaptığı 20 yıl boyunca eşi benzeri görülmemiş bir durum olduğunu belirtti.

Juliette Touma ayrıca Gazze Şeridi'ne uygulanan ve gıda, su ve yakıt gibi malzemeleri kısıtlayan kuşatmaya da dikkat çekti. Juliette Touma, şu anda UNRWA barınaklarına sığınan 1.4 milyondan fazla insan olduğunu bildirdi. Juliette Touma, “Yanlış bilgilendirme kampanyalarına maruz kalmasına rağmen UNRWA, çatışmaların tırmanmasından bu yana okulların kapatılmak zorunda kalmasına rağmen, temel sağlık hizmetleri, gıda yardımı ve eğitim de dahil olmak üzere temel hizmetleri sağlamaya devam ediyor.” dedi. Juliette Touma, Gazze'deki UNRWA ekibinin dayanıklılığından övgüyle söz ederek, “Bu ekibin bir çoğu kendileri de yerlerinden edilmiş olsa da ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

UNRWA'nın İşgal Altındaki Filistin Toprakları'ndaki rolü ve yanlış bilgilendirmenin çalışmaları üzerindeki etkisi de tartışıldı. Juliette Touma, çalışanlarının çatışmalara karıştığı ve Gazze'deki silahlı gruplarla siyasi bağlantıları olduğu yönündeki suçlamaların UNRWA'nın çabalarını baltalayan yanlış bilgilendirme kampanyalarının bir parçası olduğunu belirtti. Birleşmiş Milletler mavi bayrağının bir koruma ve güvenlik sembolü olarak önemini yineleyen Juliette Touma, bu nedenle insanların UNRWA barınaklarına sığınmak için geldiklerini kaydetti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa