Öldürülen gazeteci sayısı 99’a yükseldi

Terör örgütü, işgalci, vatan hırsızı ve bebek katili İsrail, sivilleri hedef aldığı Gazze'deki saldırılarında bir gazeteciyi daha katletti. 7 Ekim’den bu tarafa ölen gazeteci sayısı 99’a yükseldi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
23 Aralık 2023 00:27
GÜNCELLEME
23 Aralık 2023 00:28
Öldürülen gazeteci sayısı 99’a yükseldi
MP
Mevlüt Peker Editör

Gazze Şeridi hükümeti, devam eden İsrail askeri saldırıları nedeniyle bir gazetecinin daha hayatını kaybettiğini duyurdu. Hükümetin Medya Ofisi, Filistinli gazeteci Muhammed Halife'nin son saldırılarda hayatını kaybettiğini doğrulayan bir açıklama yayınladı.

Gazze'deki İsrail saldırılarında ölen gazetecilerin sayısı artıyor

Medya Ofisi'nin açıklamasına göre İsrail saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana öldürülen gazeteci sayısı 99'a yükseldi. Bu endişe verici rakam, bölgedeki medya çalışanlarının karşı karşıya kaldığı artan tehlikeyi yansıtıyor.

Gazetecinin evinin alçakça bombalanması

Filistinli medya kuruluşlarından gelen haberlere göre İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin Nusayrat Mülteci Kampı'nın orta kesiminde bulunan gazeteci Halife'nin evini hedef aldı. Saldırı sadece Halife'nin hayatına mal olmakla kalmadı, aynı zamanda ailesinin birkaç üyesinin de ölümüne yol açarak trajediyi daha da arttırdı.

Medya anlatılarına kasıtlı saldırı

Medya Ofisi daha önce bu eylemleri İsrail'in Filistin anlatısını susturmaya yönelik kasıtlı girişimleri olarak kınamıştı. Medya Ofisi, İsrail güçlerini, gerçeği gizlemek, haberleri bastırmak ve bilginin bölgesel ve uluslararası topluluklara ulaşmasını engellemek için gazetecileri kasıtlı olarak öldürmekle suçluyor. Gazze hükümetine göre bu strateji, bilgi akışını kontrol etmek ve küresel izleyicileri Gazze'deki gerçekler hakkında karanlıkta tutmak için hesaplanmış bir çaba.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa