İsrail’in katlettiği gazeteci sayısı 100 oldu

Terör örgütü, işgalci, toprak hırsızı, bebek katili, savaş ve insanlık suçlusu İsrail'in Gazze'deki saldırılarında öldürülen gazetecilerin sayısı 100'e yükseldi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
23 Aralık 2023 18:26
GÜNCELLEME
23 Aralık 2023 18:37
İsrail’in katlettiği gazeteci sayısı 100 oldu
MP
Mevlüt Peker Editör

60 milyon insanın öldüğü ve 2820 gün süren 2. Dünya Savaşı’nda 69 gazeteci ölürken, terör örgütü İsrail’in 78 günde öldürdüğü gazeteci sayısı 100 oldu. Bu sayıya alıkonulan, kaybolan, haber alınamayan ve bilinmeyenler dahil değil.

1 Eylül 1939'da Adolf Hitler yönetimindeki Almanya’nın Polonya'yı işgaliyle başlayan II. Dünya Savaşı, 2 Eylül 1945'te Japonya'nın koşulsuz teslimiyetiyle sona ermiş, 6 yıl - 1 ay - 1 gün yani 2820 gün süren savaşlarda 60 milyon insan ve 69 gazeteci ölmüştü. Matematiksel olarak 2. Dünya Savaşı’nda 100 gazetecinin ölümü için 4086 gün gerekirken, 100 gazeteci katletmek için İsrail’e 78 gün yetti. Terör örgütü İsrail, dünya ülkelerinin 2820 günde yapamadığını 7 Ekim’den bu tarafa sürdürdüğü 78 günlük saldırılarda başardı.

İsrail’in katlettiği gazeteci sayısı 100’e yükseldi

Gazze Şeridi hükümeti, İsrail askeri saldırısının kurbanı olan Filistinli gazeteci Muhammed Ebu Huveydi'nin şehit olduğunu duyurdu. Gazze hükümetinin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Muhammed Ebu Huveydi'nin İsrail'in Gazze'nin doğusundaki Eş-Şuheyya mahallesine düzenlediği saldırı sırasında hayatını kaybettiği belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim'de Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının başlamasından bu yana öldürülen gazeteci sayısı trajik bir şekilde 100'e yükseldi. Bu endişe verici istatistik, bölgede faaliyet gösteren medya çalışanları için giderek daha tehlikeli hale gelen ortamı vurguluyor.

Medya Ofisi daha önce İsrail güçlerini, Filistin anlatısını bastırmak, gerçekleri gizlemek ve bölgesel ve uluslararası izleyicilere haber ve bilgi akışını engellemek için Gazze'deki gazetecileri kasıtlı olarak hedef almakla suçlamıştı. İsrail’in bu uygulaması, çatışmaların yaşandığı bölgeden gelen bilgilerin yayılmasını kontrol etmeye yönelik hesaplı bir çabanın parçası olarak görülüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa