İsrail sınırlı çekildi! Yollar çocuk ve kadın cesetleriyle dolu…

İsrail'in Gazze'nin kuzeyinden sınırlı çekildiği bölgede "korkunç trajedi" ortaya çıktı. Yollar çocuk ve kadın cesetleriyle dolu.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
23 Aralık 2023 19:55
GÜNCELLEME
23 Aralık 2023 19:57
İsrail sınırlı çekildi! Yollar çocuk ve kadın cesetleriyle dolu…
MP
Mevlüt Peker Editör

Kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ndeki hükümet, İsrail güçlerinin Tel ez-Zater ve Cebaliye'den kısmen çekildiğini duyurdu ve bu kuzey bölgelerindeki büyük yıkımı gözler önüne serdi. Yerel kaynaklara göre İsrail askeri araçları bu bölgelerdeki Endonezya Hastanesi civarından çekildi.

Geri çekilmenin ardından sokakların top mermileriyle ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda Filistinlinin cesediyle dolduğu görüldü. Köpekler tarafından parçalanan ya da sokaklarda çürüyen cesetlerin görüntüsü hem trajedi hem de felaket olarak nitelendirildi.

Şiddetli çatışmalar ve devam eden kuşatma

Filistinli direniş grupları Cebaliye'nin güney kesimlerinde İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara giriyor. Bu çatışmalar topçu birlikleri ve hava kuvvetleri tarafından destekleniyor. Gözlemciler, İsrail'in kuzeydeki bombardımanının şu anda el-Curn'un güney bölgesinde yoğunlaştığını, bunun da iletişim ve internet hizmetlerinde aksamalara yol açtığını kaydetti. Bu bölgelerdeki gazeteciler ve Filistinliler internet erişimi için İsrail veya uluslararası hücresel ağlara başvuruyor.

İsrail güçleri Cebaliye'deki Filistin Kızılay'ının acil servisini ve aynı kasabadaki el-Awde Hastanesini kuşatmaya devam ediyor. İsrail savaş uçakları ayrıca Gazze Şeridi'nin kuzey bölgelerinde faaliyet gösteren son acı su arıtma tesisi Nil'i de hedef aldı.

Kuzey Gazze'deki İsrail askeri mevzileri

İsrail tankları kuzey saldırı eksenleri boyunca, özellikle Et-Tevam, El-Kerame, El-Muhabarat, El-Emn el-Am gibi bölgelerde, Er-Reşid Caddesi boyunca, Ebu Şerh Kavşağı'nda ve Es-Saftavi Mahallesi'nde konuşlanmaya devam ediyor.

İsrail güçleri, Gazze Şehri'ndeki Shuja'iyya Mahallesi'nin doğu kısımlarını topçu ateşiyle hedef alırken, Şeyh Radwan Mahallesi'ne ve şehrin diğer bölgelerine hava saldırıları düzenliyor. Ayrıca, İsrail askeri araçları Raşid Caddesi, Ahmed Arabi Caddesi, Şeyh Aclin, Tel el-Howa mahalleleri, 10. Cadde ve Şati Mülteci Kampı'nın batısı ve kuzeyi de dahil olmak üzere Gazze Şehri'nin çeşitli bölgelerinde mevzilendi.

Güney ve orta Gazze Şeridi'ndeki saldırılar

Sağlık kaynakları Gazze'nin merkezindeki Deyr el-Belah kentinin batı kesiminde bir eve düzenlenen saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu bildirdi. Ez-Zehra ve El-Mugraka'da yoğun saldırılar başlatıldı.

Topçu birlikleri Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'un doğu ve orta kesimlerini bombalarken, savaş uçakları da kuzeyi hedef alıyor. Filistinli sağlık kaynaklarına göre, İsrail'in gece ve sabah erken saatlerde Han Yunus'u bombalaması sonucu Nasr Hastanesi'ne getirilen yaklaşık 50 kişi öldü ve çok sayıda kişi yaralandı.

Refah şehri kuşatma altında

Görgü tanıkları ve tıbbi kaynaklar, İsrail savaş uçakları ve topçu birliklerinin Refah kentindeki çeşitli bölgeleri hedef aldığını ve çok sayıda ölü ve yaralıya yol açtığını bildirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa