UNRWA: Gazze’dekiler insan, satranç taşı değil!

UNRWA Gazze Direktörü, "Gazze'dekiler insan, satranç tahtasında taş değil" dedi. UNRWA Sözcüsü Rifai ise, siyasi müzakere şartları dayatılmadan, Gazze Şeridi'nde acil ve insani bir ateşkese ve yardım akışına ihtiyaç olduğunu kaydetti.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
23 Aralık 2023 20:02
GÜNCELLEME
23 Aralık 2023 20:11
UNRWA: Gazze’dekiler insan, satranç taşı değil!
MP
Mevlüt Peker Editör

Gazze'deki UNRWA Direktörü Thomas White, ajansın sosyal medya hesabı aracılığıyla İsrail'in Gazze nüfusunu sürekli olarak yerinden etmesine ilişkin endişelerini dile getirdi. White, İsrail makamlarının özellikle kuzey bölgelerinde çok sayıda tahliye emri yayınladığını ve 150.000'den fazla kişiyi Deyr el-Belah gibi Gazze Şeridi'nin orta kesimlerine taşınmaya zorladığını vurguladı.

White etkilenenlerin insani yönüne vurgu yaparak şunları söyledi: "Gazze'deki insanlar insan, satranç taşları değil. Birçoğu zaten defalarca yerinden edilmiş durumda. Gidebilecekleri hiçbir yer yok, güvenli bir yer kalmadı."

Siyasi müzakere önkoşulu olmadan acil ateşkes ihtiyacı

UNRWA sözcüsü Tamara er-Rifai, düzenlediği basın toplantısında Gazze Şeridi'nde acil ve insani bir ateşkese ve sınırsız yardım akışına duyulan acil ihtiyaca değindi. Durumun aciliyetini vurgulayan RWA sözcüsü, "Siyasetin Gazze'de 2.2 milyon insanın hayatta kalmasını engellemesi trajik bir durum" dedi.

BM Güvenlik Konseyi'nin Gazze'ye yardım kararı

BM Güvenlik Konseyi (BMGK) geçtiğimiz günlerde Gazze'ye genişletilmiş insani yardımın kesintisiz ve güvenli bir şekilde ulaştırılmasını sağlamak üzere "acil adımlar" atılması çağrısında bulunan bir kararı kabul etti. Bu karar dört ertelemenin ardından geldi. Karar 15 üyeli konseyde 13 "evet" oyu alırken, ABD ve Rusya çekimser kaldı.

Oylama öncesinde Rusya tarafından önerilen ve Gazze'de güvenli ve kesintisiz insani yardımın sağlanması için derhal ateşkes çağrısında bulunan değişiklik önergesi ABD tarafından veto edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa