İsrail ordusundaki Fransız asıllı askerler için suç duyurusu!

Fransa'da, LFI (Boyun Eğmeyen Fransa) Partisi Milletvekili Thomas Portes, İsrail ordusunda görev yapan 4185 Fransız asıllı askerle ilgili, "Gazze'deki insanlığa karşı suçlara ve savaş suçlarına ortaklık ettikleri" gerekçesiyle suç duyurusu yaptı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
23 Aralık 2023 20:35
GÜNCELLEME
23 Aralık 2023 20:41
İsrail ordusundaki Fransız asıllı askerler için suç duyurusu!
MP
Mevlüt Peker Editör

Fransız LFI (Boyun Eğmeyen Fransa) Partisi üyesi Thomas Portes, İsrail ordusunun Gazze ve Batı Şeria'da işlediği suçların boyutlarına dikkat çekti. Muhalefet milletvekili sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, İsrail kuvvetlerinde görev yapan Fransız vatandaşlarının bu bölgelerde yer aldığını vurguladı.

Thomas Portes, Gazze ve Batı Şeria'da savaşan Fransız vatandaşlarıyla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulunduğunu açıkladı. Thomas Portes, İsrail ordusunda aktif olarak görev yapan 4,185 Fransız kökenli askerin varlığına dikkat çeken şikayet belgesini paylaştı.

Thomas Portes, 7 Ekim'den bu yana gerçekleştirilen askeri eylemlerin ağır etkilerine dikkat çekerek, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan Gazze nüfusunun %1'inin öldürüldüğünün altını çizdi, Gazze'de sivillerin zorla yerlerinden edildiğini vurguladı.

Milletvekili Thomas Portes, çok sayıda uluslararası hukuk uzmanı ve insan hakları örgütünün bölgedeki vahşeti savaş suçu, insanlığa karşı suç ve hatta soykırım olarak nitelendirdiğini hatırlattı. Thomas Portes, Gazze'de insanlığa karşı suçlar ve savaş suçları işlendiğine dair güçlü emareler olduğunu belirtti.

Milletvekili Thomas Portes, İsrail kuvvetlerinde görev yapan Fransız vatandaşlarının bu suçlara ortak olduğunu ve adalet önüne çıkarılmaları gerektiğini ifade etti. Thomas Portes, Fransız adaletinin, Fransız bireylerin uluslararası ve Fransız hukukuna aykırı eylemlere karışmalarını soruşturma sorumluluğunun altını çizdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa