Kassam: Çok sayıda işgalci askerini öldürdük

Filistin’in iktidar partisi Hamas’ı silahlı mücahit kanadı Kassam Tugayları, Gazze'de çok sayıda işgalci İsrail askerini etkisiz hale getirdiklerini duyurdu.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
23 Aralık 2023 21:16
GÜNCELLEME
23 Aralık 2023 21:25
Kassam: Çok sayıda işgalci askerini öldürdük
MP
Mevlüt Peker Editör

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nde İsrail ordusuna önemli kayıplar verdirdiğini duyurdu. Tugayların Telegram hesabından yapılan açıklamada İsrail güçlerine karşı yürütülen çeşitli operasyonlar detaylandırıldı.

Açıklamada güneydeki Han Yunus kentinde iki İsrail askerinin RPG roketleriyle hedef alınarak öldürüldüğü vurgulandı. Ayrıca Han Yunus'un doğusunda, İsrail özel kuvvetler birimi Yahalom’un beş üyesinin bir tünele çekilmesini ve ardından tünelin patlatılmasını içeren bir operasyonun ölümle sonuçlandığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca Gazze'nin orta bölgesinde, özellikle de Juhor ad-Dik bölgesinde bir pusu kurulduğu belirtildi. Bu saldırıda dört İsrail askeri cipi anti-personel ve anti-tank bombalarıyla hedef alındı. Ancak bu saldırıdaki kayıpların kesin sayısı açıklanmadı.

Kassam Tugayları "Yasin-105" roketi kullanarak bir İsrail tankının imha edildiğini belirtti. Ayrıca saldırı bölgesindeki kurtarma ve tahliye güçlerini bir roket sistemi ve ağır kalibreli havan toplarıyla hedef aldılar. Ayrıca Han Yunus'un kuzeyinde bir İsrail askeri personel taşıyıcısının "Yasin-105" roketi kullanılarak imha edildiği bildirildi.

İsrail ordusu: 5 askerimiz öldü

İsrail Savunma Kuvvetleri, iki buçuk ayı aşkın bir süredir bombardıman altında tutulan abluka ve işgal altındaki Gazze Şeridi'nde beş askerini daha kaybettiğini duyurdu. İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Gazze'de devam eden operasyonlarda beş askerin öldüğü ve beş askerin de ağır yaralandığı doğrulandı.

Açıklamada ölen askerlerin isim ve fotoğraflarına yer verilirken, ailelerine gerekli bilgilendirmenin yapıldığı belirtildi. Ayrıca ağır yaralı askerlerin tedavi için tıbbi tesislere nakledildiği bilgisi paylaşıldı.

İsrail ordusu tarafından açıklanan son verilere göre, Gazze saldırısının başladığı 7 Ekim'den bu yana öldürülen toplam İsrail askeri sayısı 477'ye ulaşırken, bu kayıpların 144'ü kara harekâtı sırasında meydana geldi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa