İsrail toplu infazlar yapıyor, toplu mezarlar oluşturuyor

Terör örgütü İsrail’in, iletişimini kestiği ve gazeteci sokmadığı bölgelerde infazlar yaptığı belirtildi. Görgü tanıkları büyük çukurlara Filistinlilerin atılıp üzerlerine ateş açılarak infaz edildiğini ve üzerlerinin iş makineleriyle örtüldüğünü; beyaz bayrak taşıyan hamile kadınları topluca infaz ettikten sonra üzerlerine iş makineleriyle toprak yığdığını anlattı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
24 Aralık 2023 02:08
GÜNCELLEME
24 Aralık 2023 02:28
İsrail toplu infazlar yapıyor, toplu mezarlar oluşturuyor
MP
Mevlüt Peker Editör

Gazze'deki hükûmetin medya ofisinden yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü İsrail'in 2,5 ayı aşkın süredir Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında can ve mal kaybı ile ilgili güncel veriler paylaşıldı.

Katil İsrail ordusunun Gazze ve kuzey illerde 137'nin üzerinde Filistinliyi infaz ettiğini gösteren bilgileri paylaşan ofis, çok sayıda tanık ifadesine dayandırarak yaptığı açıklamada, Gazze’nin doğusunda toplama kampı oluşturan İsrail askerlerinin, kazdıkları büyük çukurlara onlarca Filistinliyi atarak üzerlerine ateş açtığını, ardından iş makineleriyle Filistinlilerin üzerinden geçerek onları toplu şekilde gömdüklerini bildirdi.

Açıklamada yer alan bir başka olayda ise İsrail askerleri Gazze’nin kuzeyinde yer alan El-Avde Hastanesi'ne ellerinde beyaz bayraklarla yürüyerek gitmekte olan hamile kadınlara kurşuna dizdiği, ölen hamile kadınların bir yere yığarak üzerlerine iş makineleriyle toprak yığdıkları kaydedildi.

Güncel veriler

Son raporlara göre, Gazze Şeridi'nde 78 gündür devam eden İsrail saldırısı, en az 8.200'ü çocuk ve 6.200'ü kadın olmak üzere 20.258 kişinin trajik bir şekilde hayatını kaybetmesine neden oldu. Ölenler arasında 310 sağlık çalışanı, 35 sivil savunma personeli ve 100 gazeteci bulunuyor.

Yıkılan binaların enkazında ya da yol kenarlarında kaybolan yaklaşık 7.000 kişinin kayıp olduğu bildirilirken, bu sayının yaklaşık %70'ini kadın ve çocuklar oluşturuyor.

İsrail güçleri şu ana kadar 101'i sağlık personeli ve 8'i gazeteci olmak üzere yaklaşık 2.600 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında Şifa Hastanesi Genel Müdürü Muhammed Ebu Silmiyye, Kamal Advan Hastanesi Müdürü Ahmed el-Kahlut ve El-Avda Hastanesi Müdürü Ahmed el-Muhenna da bulunuyor. İsrail güçleri Gazze'nin kuzeyindeki hastaneleri çalışamaz hale getirirken güneydekileri de hedef almaya başladı ve Han Yunus'taki Nasır Hastanesi iki kez bombalandı.

Yaygın yıkım ve maddi hasar

İsrail saldırıları Gazze'de 55.000 evi tamamen yıktı ve 258.000 eve de kısmen zarar verdi. 200'den fazla cami kısmi hasar gördü, 115'i tamamen yıkıldı, 126 hükümet binası ciddi hasar gördü, 23 hastane ve 53 sağlık merkezi tamamen işlevsiz kaldı ve 92 okul ve üniversite yıkıldı, 285 eğitim kurumu ise kısmen hasar gördü.

Halihazırda yaklaşık 1.8 milyon Filistinli sığınaklarda son derece zor koşullarda yaşamakta ve 355.000'i bulaşıcı hastalıklardan muzdarip.

Acil yardım çağrısı

Açıklamada Gazze'ye ulaşan yardımların nüfusun ihtiyaçlarının ancak %2'sini karşılayabildiği vurgulanıyor. Refah dahil tüm sınır kapılarının 24 saat açık tutulması ve Gazze'ye günde 1.000 yardım kamyonu ile 1 milyon litre yakıt girişine izin verilmesi çağrısında bulunuluyor.

Evlerini kaybedenler için çözüm bulunması amacıyla Körfez İşbirliği Konseyi (KİK), İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Arap Birliği ve dünya ülkelerine acil çağrıda bulunuluyor.

Açıklamada ayrıca Arap ve İslam ülkelerinden Gazze'ye sahra hastaneleri göndermeleri ve Gazze'de yeterli bakım alamayan ağır yaralı ve hastaların kendi ülkelerinde tedavilerini kolaylaştırmaları talep ediliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa