İsrail ordusu Tulkerim kenti ile Nur Şems Mülteci Kampı'na baskın düzenledi

İsrail ordusu, gece saatlerinde işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile Nur Şems Mülteci Kampı'na baskın düzenledi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
24 Aralık 2023 07:27
GÜNCELLEME
24 Aralık 2023 07:31
İsrail ordusu Tulkerim kenti ile Nur Şems Mülteci Kampı'na baskın düzenledi
AA
Kaynak AA

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail güçleri, baskına öncelikle Nur Şems Mülteci Kampı'nı ablukaya alarak başladı. İsrail ordusu, kampı çevreleyen binaların çatılarına ve karşısındaki ormanlık alana keskin nişancılar yerleştirerek çok sayıda Filistinlinin evine baskın düzenledi.

İsrail askerlerinin baskını sırasında insansız hava araçları (İHA) da keşif uçuşu gerçekleştirdi. Baskın esnasında Tulkerim kenti ile Nur Şems Mülteci Kampı'nda bulunan bazı Filistinliler gözaltına alındı.

Baskın sırasında, kampta ara sıra duyulan patlama ve İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çıkan çatışma sesleri de kaydedildi.

İsrail güçlerinin baskınında beraberinde getirdiği iş makineleri ve buldozerlerle yolları bozarak, Filistinlilere ait özel mülklere zarar vermeye devam ettiği belirtildi.

17 Aralık'ta Nur Şems Mülteci Kampı'na İHA ile düzenlediği saldırılarda 5 Filistinliyi öldüren İsrail güçleri, 19 Ekim'de gerçekleştirdikleri 30 saatlik baskında ise 5'i çocuk 13 Filistinliyi öldürmüştü.

Gazze'ye yönelik saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'daki İsrail güçlerinin baskınlarında artış yaşandığı belirtiliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa