Ja Morant kimdir?

National Basketball Association (NBA) takımlarından Memphis Grizzlies'de oynayan Amerikalı profesyonel basketbol oyuncusu olan Ja Morant kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
24 Aralık 2023 16:02
GÜNCELLEME
24 Aralık 2023 16:10
Ja Morant kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Ja Morant, 10 Ağustos 1999'da South Carolina'nın Dalzell kasabasında dünyaya geldi. Basketbola olan tutkusu ve yeteneği genç yaşlarda ortaya çıktı. Annesi Jamie, lise yıllarında basketbol oynayan bir guard ve kolej yıllarında da softbol oynayan bir sporcu olarak spora olan ilgisini aktardı. Babası Tee Morant, lise yıllarında Ray Allen'ın takım arkadaşıydı ve Claflin Üniversitesi'nde basketbol oynadı. Tee, bir süre yarı profesyonel basketbol oynadıktan sonra, oğlu Ja dünyaya geldiğinde basketbol kariyerini bırakarak aileye odaklandı ve berberlik yapmaya başladı.


Lise yıllarında, Ja Morant, Crestwood Lisesi'nde basketbol kariyerine devam etti. İlk üç yılında 1.75 metreden 1.83 metreye kadar büyüyerek önemli bir gelişim gösterdi. Crestwood'dan ayrılırken okul tarihindeki en çok sayı atan oyuncu olarak 1,679 sayıyla ayrıldı. Lisenin son iki yılında maç başına ortalama 27 sayı, 8 ribaund ve 8 asistle takımını sürükledi. South Carolina 3A All-State ödüllerini kazandı ve üç kez All-Region Most Valuable Player (MVP) seçildi.

Üniversite kariyerine Murray State Üniversitesi'nde başlayan Ja Morant, kısa sürede dikkat çekti. İlk yılında OVC'de (Ohio Valley Conference) birinci takıma seçilen Morant, ikinci yılında ise OVC Player of the Year ödülünü kazandı. NCAA tarihinde 20 sayı ve 10 asist ortalaması yakalayan ilk oyuncu olarak büyük bir başarı elde etti.

NBA macerası, 2019 NBA Draftı'nda Memphis Grizzlies tarafından ikinci sıradan seçilmesiyle başladı. Morant, çaylak sezonunda gösterdiği performansla NBA Rookie of the Year ödülünü kazandı ve hızla ligin yıldızları arasına girdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa