Zion Williamson kimdir?

National Basketball Association (NBA) takımlarından New Orleans Pelicans'da oynayan Amerikalı profesyonel basketbol oyuncusu olan Zion Williamson kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
24 Aralık 2023 16:15
GÜNCELLEME
24 Aralık 2023 16:24
Zion Williamson kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

New Orleans Pelicans'un yıldızı Zion Lateef Williamson, 6 Temmuz 2000'de Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından biri olan New Orleans Pelicans için oynayan Amerikalı bir profesyonel basketbol oyuncusudur. Williamson, güç hücumu pozisyonunda görev almaktadır. Duke Blue Devils ile geçirdiği freshman yılından sonra, 2019 NBA Draftı'nda Pelicans tarafından birinci sıradan seçildi. 2020 yılında NBA All-Rookie First Team'e seçilen Williamson, 2021'de NBA tarihinde All-Star maçına seçilen en genç dördüncü oyuncu oldu.

Salisbury, Kuzey Karolina'da doğan Williamson, Spartanburg Day School'a devam etti. Bu okulda beş yıldızlı bir oyuncu olarak tanındı ve 2018 sınıfındaki en iyi beş oyuncu arasında yer aldı. Williamson, üç ardışık eyalet şampiyonasına liderlik ederek lise kariyerine damgasını vurdu ve son senesinde Güney Karolina Bay Basketbolu olarak bilinen ödülü kazandı. Lise yıllarında, smaçlarıyla ulusal dikkat çekti.

Profesyonel kariyerine 2019 NBA Draftı'nda New Orleans Pelicans tarafından birinci sıradan seçilerek başlayan Williamson, çaylak sezonunda etkileyici performans sergileyerek 22.5 sayı, 6.3 ribaund ve 2.1 asist ortalaması elde etti. Bu performansıyla NBA All-Rookie First Team'e seçilen Williamson, çaylak sezonunu Michael Jordan'dan bu yana en yüksek sayı ortalamasıyla tamamladı.

Ancak, 2021-2022 sezonunda yaşadığı sağ ayak Jones kırığı nedeniyle uzun bir sakatlık sürecine girdi. Pelicans yetkilileri, başlangıçta sezon başında dönmesini umut ediyordu, ancak sakatlığın iyileşmesi gecikti ve tahmini dönüş süresi aralık ayından şubat ayına kadar uzadı. Ancak, sakatlık yavaş iyileştiği için mart ayında, Williamson'ın sezonun geri kalanını kaçıracağı açıklandı.

2022-2023 sezonunda, Williamson, New Orleans Pelicans ile beş yıllık bir uzatma sözleşmesi imzalayarak takıma bağlılığını gösterdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa