Ankara'da 'Büyük Gazze Yürüyüşü' düzenlendi

Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkati çekmek ve Filistinlilere destek amacıyla Ankara'da "Büyük Gazze Yürüyüşü ve Mitingi" düzenlendi. Yürüyüşte "Gazze üzülme, Ankara seninle" gibi sloganlar atıldı.

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
24 Aralık 2023 17:51
GÜNCELLEME
24 Aralık 2023 18:05
Ankara'da 'Büyük Gazze Yürüyüşü' düzenlendi
HM
Haber Merkezi Editör

Ankara Filistin Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen   "Gazze İçin Vicdan Buluşması" birçok sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşti.

Yürüyüşe, belediye başkanları ve Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, katıldı.

Filistin'e destek yürüyüşünde, Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkati çekmek amacıyla at arabasıyla temsili yaralı ve cenaze taşındı. 

Sağlıkçılar, avukatlar ve gazeteciler, Gazze'de öldürülen meslektaşlarıyla dayanışma için mesleki kıyafetleriyle, bazı kadınlar da içinde kefenlenmiş bebek maketleri bulunan bebek arabalarıyla kortejde yer aldı.

"Ankara'dan Gazze'ye direnişe bin selam"

Bir başka grup ise "Dünya görmüyor ama biz görüyoruz" yazılı pankartla yürüyüşe katıldı.

Yürüyüş esnasında , "Zulme karşı omuz omuza", "Ankara'dan Gazze'ye direnişe bin selam" "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Gazze üzülme, Ankara seninle" "Uyan, diren, özgürleş" gibi sloganlar atıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa