Dušan Tadić kimdir?

Sol açık pozisyonunda görev yapan Sırp millî futbolcu, Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'de oynamakta olan Dušan Tadić kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
25 Aralık 2023 11:06
GÜNCELLEME
25 Aralık 2023 11:18
Dušan Tadić kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Sırp millî futbolcu Dušan Tadić, 20 Kasım 1988 tarihinde Bačka Topola'da doğdu ve şu anda Süper Lig ekibi Fenerbahçe'nin sol açık pozisyonunda görev yapıyor.

Kulüp Kariyeri: Hollanda'dan İstanbul'a

Tadić, futbol yaşantısına FK Vojvodina Novi Sad'da başladı ve burada gösterdiği performansla dikkat çekti. Eredivisie ekibi FC Groningen'e transfer olduktan sonra 76 maçta 14 gol ve 32 asistle parladı. Ardından FC Twente'ye geçiş yaptı, burada da 85 maçta 32 gol ve 36 asistle önemli bir etki yarattı.

Premier League'de Southampton'a transfer olduktan sonra 2014-2018 yılları arasında etkileyici bir performans sergiledi. 2018'de Ajax'a transfer olan Tadić, Şampiyonlar Ligi'ndeki üstün performansıyla adından sıkça söz ettirdi.

Fenerbahçe'ye Transfer ve İlk Performanslar

2018-2019 sezonunda Ajax ile Hollanda Ligi Şampiyonluğu yaşayan Tadić, 2023 yazında Fenerbahçe'ye transfer oldu. Takımın 10 numaralı formasını giyen Tadić, Uefa Konferans Ligi'nde Zimbru karşısında oynanan maçta ilk golün asistini yaparak dikkatleri üzerine çekti. Süper Lig'in ilk haftasında Gaziantep FK'ya karşı ilk maçında ise Dzeko'ya attırdığı golle etkili bir başlangıç yaptı.

Millî Takım Kariyeri: Sırbistan'ın Gururu

Sırbistan millî futbol takımında 21 maçta 5 gol atan Tadić, alt yaş kategorilerinde de forma giydi. Sırbistan'ı uluslararası arenada başarıyla temsil etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa