Lucas Torreira kimdir?

Uruguaylı millî futbolcu ve Süper Lig takımlarından Galatasaray'da forma giymekte olan Lucas Torreira kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
25 Aralık 2023 13:08
GÜNCELLEME
25 Aralık 2023 13:17
Lucas Torreira kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Galatasaray'ın Uruguaylı yıldızı Lucas Torreira, futbol kariyerine memleketi Fray Bentos'ta başladı ve hızla yükselerek Süper Lig takımlarından Galatasaray'ın vazgeçilmez isimlerinden biri haline geldi.

Montevideo Wanderers ve İtalya Yolculuğu

IA 18 de Julio altyapısında yetişen Torreira, 2013 yılında Montevideo Wanderers'a transfer oldu ve ardından İtalya'nın yolunu tutarak Pescara altyapısında oynamaya başladı.

Sampdoria ve İtalya Deneyimi

2015 yılında Sampdoria'ya transfer olan Torreira, bir süre Pescara'da kiralık olarak forma giydi. İtalya'da sergilediği başarılı performans, ona Sampdoria'nın as takımında kendine yer bulma fırsatını getirdi.

Arsenal Macerası

Torreira'nın yetenekleri, Premier League devi Arsenal'in dikkatini çekti ve 2018'de 26 milyon £ bonservis bedeliyle transfer oldu. Arsenal'de geçirdiği iki sezon boyunca ortaya koyduğu performans, onu taraftarların sevgilisi haline getirdi.

Atletico Madrid ve Fiorentina Maceraları

Torreira, 2020-21 sezonunda bir sezonluk kiralık olarak Atletico Madrid'e transfer oldu. Daha sonra 2021-22 sezonunu Fiorentina'da geçirdi.

Galatasaray'a Yeniden Doğuş

Galatasaray, Torreira'yı kadrosuna katmak için Arsenal ile anlaştı ve Uruguaylı futbolcu, 2022 yazında Galatasaray formasıyla Süper Lig'e döndü. Takımındaki etkileyici performansı, Galatasaray'ı 2022-23 sezonunda Süper Lig şampiyonu yaparak büyük bir başarı elde etmelerine katkı sağladı.

Millî Takım ve Dünya Kupası Deneyimi

Torreira, Uruguay millî takımında da kendine sağlam bir yer edindi. 2018 FIFA Dünya Kupası'nda ülkesini temsil eden futbolcu, millî formayla birçok unutulmaz anıya imza attı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa