Osman Pamukoğlu kimdir?

Türk asker, yazar ve siyasetçi, Hak ve Eşitlik Partisi'nin (HEPAR) kurucusu ve ilk genel başkanı olmuş olan Osman Pamukoğlu kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
28 Aralık 2023 12:11
GÜNCELLEME
28 Aralık 2023 12:21
Osman Pamukoğlu kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Askerî Kariyeri

Osman Pamukoğlu, 27 Aralık 1947 yılında Sinop ilinin Gerze ilçesinde doğmuştur. 11 yaşında askerî okula başlamış ve çeşitli askeri okullardan mezun olmuştur. Piyade subayı olarak 10 yıl, kurmay subay olarak ise 16 yıl görev yapmıştır. Çeşitli kıta komutanlıkları ve karargah subaylığı görevlerinde bulunmuştur.

1993-1995 yılları arasında Hakkâri'de PKK'ya karşı yönettiği operasyonlarda başarı elde etmiştir. 2002 yılında tümgenerallikten emekli olan Pamukoğlu, toplamda 43 yıl Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapmıştır. PKK'ya karşı mücadelesi ve operasyonlarıyla tanınan Pamukoğlu, emekli olduktan sonra birçok madalya almıştır.

Siyasi Kariyeri

Pamukoğlu, 2007 Türkiye genel seçimlerinde İstanbul 3. bölgeden bağımsız aday olarak katılmış ancak meclise girememiştir. 2015 Türkiye genel seçimlerinde HEPAR'dan (Hak ve Eşitlik Partisi) bağımsız aday olarak seçimlere katılmış ancak milletvekili seçilememiştir.

HAK ve Eşitlik Partisi (HEPAR)

Osman Pamukoğlu, HEPAR'ın kurucusu ve ilk genel başkanıdır. Ancak daha sonra partinin ilk kurultayında istifa etmiş ve genel başkanlık görevinden ayrılmıştır. Pamukoğlu, parti içi eğitimlere ve konferanslara devam etmiştir.

Özel Hayatı

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa