Erdal Sarızeybek kimdir?

Türk asker, siyasetçi ve yazar olan Erdal Sarızeybek kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
28 Aralık 2023 13:17
GÜNCELLEME
28 Aralık 2023 13:26
Erdal Sarızeybek kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Türk askeri Erdal Sarızeybek, 1956 yılında Kaman, Kırşehir'de doğdu. Kara Harp Okulu'ndan mezun olduktan sonra uzun yıllar jandarma teşkilatında çeşitli görevlerde bulundu. Sarızeybek, Fransız Jandarma Subay Okulu'nda eğitim alarak Şemdinli Hudut Tabur Komutanlığı gibi kritik görevler üstlendi. Paris Askeri Ataşe Yardımcılığı ve Türkiye'de Adli Kolluk üzerine master yapma süreçleri de kariyerine dahil oldu.

Askerî hayatında Van, Manisa ve Şanlıurfa'da İl Jandarma Komutanlığı gibi önemli görevler üstlenen Sarızeybek, emekli olduktan sonra Ankara Uzman Jandarma Öğrenci Alay Komutanlığı görevinden kendi isteğiyle emekliye ayrıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri Birinci Derece Gümüş Liyakat Madalyası sahibi olan Sarızeybek, emeklilik sonrasında siyasete de atıldı.

Çankaya MHP İlçe Teşkilatı'na üye olan Sarızeybek, daha sonra İYİ Parti'ye katıldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından parti yönetimine aday gösterilen Sarızeybek, Genel İdare Kurulu Üyeliği'ne seçildi. Ancak, Aralık 2022'de Yargıtay üzerinden siyasi parti üyeliğini sonlandırarak Genel İdare Kurulu üyeliğini de fiilen düşürdü.

2023 genel seçimlerinde Zafer Partisi Genel Başkanlığı tarafından Hatay 1. sıra Milletvekilliği adaylığı teklifini kabul eden Sarızeybek, sonrasında bir diğer adayın deprem mağduru olduğunu öğrenince lehine adaylıktan çekildi. Günümüzde Sarızeybek, akademik çalışmalarına odaklanarak teröre karşı mücadelesini sürdürmektedir. Ulusal Güvenlik Stratejileri çerçevesinde 16 eseri bulunan Sarızeybek'in çalışmalarında Hakkari/Şemdinli Üçgeni'nin terörün siyasi, dinsel ve küresel arka planını incelediği belirtilmektedir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa