Murat Cemcir kimdir?

Türk oyuncu, komedi türüyle ve Ahmet Kural ile gerçekleştirmiş olduğu yapımlarda adından ve oyunculuğundan söz ettiren Murat Cemcir kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
28 Aralık 2023 13:30
GÜNCELLEME
28 Aralık 2023 14:02
Murat Cemcir kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Türk oyuncu Murat Cemcir, 30 Kasım 1976 tarihinde Tokat'ta doğdu. Gürcü kökenli olan Cemcir, başarılı kariyeriyle dikkat çekmektedir. Ahmet Kural ile birlikte rol aldığı Çalgı Çengi, İşler Güçler, Düğün Dernek, Düğün Dernek 2, Kardeş Payı, Ailecek Şaşkınız gibi dizi ve filmlerde önemli roller üstlenmiştir.

Mustafa Kemal Üniversitesi Otomotiv Bölümü mezunu olan Cemcir, Gürcüceyi iyi derecede konuşabilmektedir. Ayrıca at biniciliği ile de ilgilenmektedir. Selçuk Aydemir'in yönetmenliğini üstlendiği Üsküdar'a Giderken ve Ramazan Güzeldir gibi komedi dizilerinde dikkat çeken oyuncu, Ahmet Kural ile olan uyumuyla Çalgı Çengi filmindeki performansıyla büyük beğeni kazanmıştır.

2010 yılında Selçuk Aydemir'in yönettiği "Çalgı Çengi", Düğün Dernek film serisi ve İşler Güçler dizisinde Ahmet Kural ile başrolleri paylaşan Cemcir, karakterleriyle gösterdiği oyunculuk yeteneği ile ön plana çıkmıştır. 2013 yılında çekilen Düğün Dernek filmindeki Çetin karakteri, Cemcir'e büyük bir hayran kitlesi kazandırmıştır.

Ödülleri

  • (2015) 42.Pantene Altın Kelebek Ödül Töreni - En İyi Erkek Komedi Oyuncusu (Kardeş Payı)
  • (2017) 16. Yılın Yıldızları Ödül Töreni - En Beğenilen Erkek Sinema Oyuncusu
  • (2019) Uluslararası East-West Golden Arch - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu 
  • (2021) 4. META Sinema Forumu - En iyi çıkış yapan yapımcı
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa