İran ABD’yi aradı: Yalan söylüyorsunuz!

ABD’nin kendilerine, "Gazze'deki savaşın genişlemesini istemiyoruz, vekil güçler harekete geçmesin" mesajı gönderdiğini açıklayan İran, böyle bir niyetlerinin olmadığını bildirdi ve “Yalan söylüyorsunuz. Eğer siz savaşın genişlemesi peşinde değilseniz, neden üsleriniz gece-gündüz bu kadar mühimmatı Gazze gibi sınırlı bir bölge için kullanıma koysun?” diye sordu.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
28 Aralık 2023 18:01
GÜNCELLEME
28 Aralık 2023 20:28
İran ABD’yi aradı: Yalan söylüyorsunuz!
Kay
Kaynak Kaynak: AA

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, ABD'nin Tahran'a bir mesaj göndererek Gazze'deki çatışmanın tırmanmasını istemediklerini ifade ettiğini ve İran'ın bölgedeki vekil güçlerine harekete geçmemelerini tavsiye ettiğini belirtti.

Fars Haber Ajansı'na göre İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan Kum kentinde yaptığı bir konuşmada İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, "Çatışmanın başından beri ABD bize 'savaşın genişlemesini istemiyoruz' ve 'bölgedeki vekil gruplarınıza bize karşı harekete geçmemelerini tavsiye edin' şeklinde mesajlar gönderdi" dedi.

İran hükümetinin savaşı genişletmek istemediklerini defalarca ilettiğini vurgulayan ve çatışmanın Gazze gibi küçük bir bölgeyle sınırlı olmasına rağmen üslere konuşlandırılan mühimmat miktarının yüksekliğine dikkat çeken İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, ABD'nin niyetini sorguladı ve "Onlara yalan söylediklerini söyledik. 'Eğer savaşın genişlemesini istemiyorsanız neden Gazze gibi sınırlı bir bölge için üslerinize gece gündüz kullanılmak üzere bu kadar çok mühimmat yerleştiriyorsunuz' diye sorduk." dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa