Panama bayraklı sivil bir gemi Karadeniz’de mayına vurdu

Ukrayna, Panama bayraklı sivil bir geminin Karadeniz'de mayına temas ederek hasar gördüğünü, kontrolü yitirilen geminin üst güvertesinde yangın çıktığını ve iki gemi personelinin yaralandığını duyurdu.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
28 Aralık 2023 18:31
GÜNCELLEME
28 Aralık 2023 20:28
Panama bayraklı sivil bir gemi Karadeniz’de mayına vurdu
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Tuna Nehri'nde yer alan bir limana tahıl götürdüğü belirtilen Panama bandıralı sivil bir yük gemisinin, Karadeniz'de mayına çarptığı kaydedildi. Yük gemisine sağlık ekiplerinin ulaştırıldığı bilgisi verilen açıklamada, patlama neticesinde yük gemisinde görevli 2 denizcinin yaralandığı ve bu personellere tıbbi destek verildiği ifade edildi.

Tuna Nehri kıyısındaki bir limana tahıl götürmek üzere yola çıkan Panama bandıralı sivil bir geminin Karadeniz'de mayına çarparak büyük bir patlamaya yol açtığı bildirildi. Tuna Nehri'ndeki bir limana tahıl yüklemeye giden gemi, patlama sonucunda kontrolünü kaybetti ve üst güvertede yangın çıktı.

Ukrayna’dan yapılan açıklamada acil müdahale ekiplerinin gemi mürettebatına yardım sağlamak üzere hızla olay yerine ulaştığı, patlama nedeniyle iki denizcinin yaralandığı ve gerekli tıbbi bakımlarının acil olarak sağlandığı vurgulandı. Ukrayna yaptığı açıklamada Karadeniz'de seyreden gemilerin karşılaştığı potansiyel tehlike ve zorlukların altını çizdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa