Marco Reus kimdir?

Sağ kanat ve sol kanat mevkiinde görev yapan Alman millî futbolcuMarco Reus kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
30 Aralık 2023 14:29
GÜNCELLEME
30 Aralık 2023 14:37
Marco Reus kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Marco Reus, 31 Mayıs 1989'da doğdu. Sağ ve sol kanat mevkilerinde görev alan Reus, kariyerine Borussia Dortmund altyapısında başladı ve hızla yükselerek Almanya millî futbol takımının da vazgeçilmez bir oyuncusu haline geldi.

Kulüp Kariyeri

Reus'un profesyonel kariyeri, Rot Weiss Ahlen'in U-19 takımında başladıktan sonra, Borussia Mönchengladbach'a transferi ile ivme kazandı. 2009'da Bundesliga'ya yükselen Mönchengladbach'ta gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Reus, 2012'de Borussia Dortmund'a transfer oldu. Bu transfer, 17 milyon euro karşılığında gerçekleşti.

Borussia Dortmund

Dortmund formasını giymeye başladığı ilk sezonda, Reus, Werder Bremen'e karşı attığı golle dikkatleri çekti. Bundesliga'da 34 maça çıkıp 14 gol atan yetenekli oyuncu, takımını finale taşıdığı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de önemli bir rol oynadı.

2013-2014 sezonunda DFB Kupası finalinde Bayern Münih'e karşı 2 gol atan Reus, Bundesliga'da 16 gol atarak büyük bir çıkış yakaladı. Ancak, Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'e elenerek hayal kırıklığı yaşandı.

2014-2015 sezonu, Reus'un sakatlık sorunlarıyla boğuştuğu bir dönem oldu. Ancak, Galatasaray'a karşı attığı golle yine de önemli anlara imza attı.

Millî Takım Kariyeri

Almanya millî futbol takımına ilk çağrısını 2010'da alan Reus, Türkiye ile oynanan maçta sahaya çıktı. A millî takımdaki kariyerine 2011 Türkiye maçıyla başlayan futbolcu, Almanya formasıyla birçok başarı elde etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa