Younès Belhanda kimdir?

Ofansif orta saha mevkiinde görev alan Fransa doğumlu Faslı millî futbolcu Younès Belhanda kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
30 Aralık 2023 15:34
GÜNCELLEME
30 Aralık 2023 15:37
Younès Belhanda kimdir?
SM
Suat Mutlu

Younès Belhanda, ofansif orta saha mevkiindeki performansıyla dikkat çeken bir Fransa doğumlu Faslı millî futbolcu olarak bilinir. 25 Şubat 1990 tarihinde dünyaya gelen Belhanda, kariyerine Ligue 1 ekibi Montpellier'de başlayan ve zaman içinde Dinamo Kiev ve Galatasaray gibi önemli kulüplerde de adını duyurdu.

2011-12 sezonunda Montpellier ile Ligue 1 şampiyonluğu yaşayarak genç futbolcu ödülünü kazanan Belhanda, Fransa'dan ayrılarak Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımına transfer oldu. Daha sonra Türkiye'nin köklü kulüplerinden Galatasaray'a geçen Belhanda, burada Süper Lig şampiyonlukları ve kupa zaferleri yaşadı.

Ancak, Galatasaray'daki performansı ve çeşitli tartışmalar nedeniyle zamanla eleştirilere maruz kalan Belhanda, 2021'de Adana Demirspor'a transfer oldu. Adana Demirspor'da gösterdiği etkileyici performanslarla adından söz ettiren Belhanda, hem gol atma hem de asist yapma konusundaki becerileriyle takımının önemli bir parçası haline geldi.

2023-24 sezonunda Adana Demirspor formasıyla Avrupa Konferans Ligi eleme turu maçlarında da sahne alan Belhanda, ligin ilk yarısında gösterdiği performansla takımını zirveye taşıdı. Ancak, bazı eleştirilere de maruz kaldığı görüldü.

Millî takım kariyerine de 2012 Afrika Uluslar Kupası'nda katılan Belhanda, uluslararası arenada da adından söz ettirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa