Luka Modrić kimdir?

La Liga ekiplerinden Real Madrid'de orta saha mevkisinde oynayan ve Hırvatistan millî takımının kaptanlığını yapan futbolcu Luka Modrić kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
31 Aralık 2023 10:09
GÜNCELLEME
31 Aralık 2023 10:11
Luka Modrić kimdir?
SM
Suat Mutlu

Hırvat futbolunun parlayan yıldızı Luka Modrić, 9 Eylül 1985 tarihinde Zadar'da doğdu. Real Madrid'in orta saha oyuncusu olarak görev yapan ve Hırvatistan millî takımının kaptanlığını üstlenen Modrić, futbol kariyerinde merkezi orta saha pozisyonunda öne çıkan bir isimdir. Ayrıca ofansif ve defansif orta saha rollerinde de başarılı performanslar sergileyebilen Modrić, tüm zamanların en iyi orta saha oyuncularından biri olarak kabul edilmektedir.

Modrić'in futbol kariyeri, 2007-2008 sezonunda Dinamo Zagreb'de başladı. Ardından, 2008 yazında Tottenham Hotspur ile anlaşma imzalayarak uluslararası alanda adını duyurdu. 2012 yılında ise Real Madrid'e transfer olan Modrić, bu geçişte 35 milyon euro karşılığında 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Real Madrid forması altında kariyerinin ilk maçına çıktığı Supercopa de España karşılaşmasında, sadece 10 dakika süren oyuna katılımıyla bile kupa sevinci yaşamıştır. Modrić, Real Madrid'deki performansıyla taraftarların gönlünde taht kurarak 127 maçlık kariyerinde birçok başarıya imza atmıştır. 2015 yılında Real Zaragoza karşısında attığı gol, Modrić'in Real Madrid forması ile kaydettiği ilk gol olarak öne çıkmıştır.

Hırvat futbolcunun büyük bir başarıya ulaştığı olaylardan biri de ülkesini 2018 Dünya Kupası finaline taşıması olmuştur. Bu büyük başarının ardından Modrić, Ballon d'Or ödülüne layık görülmüş ve futbol kariyerindeki zirveye ulaşmıştır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa