Toni Kroos kimdir?

Alman eski millî futbolcu ve La Liga takımlarından Real Madrid'de forma giymekte olan Toni Kroos kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
22 Mayıs 2024 10:35
GÜNCELLEME
22 Mayıs 2024 10:38
Toni Kroos kimdir?
SM
Suat Mutlu

Toni Kroos, 4 Ocak 1990 tarihinde Greifswald'da dünyaya geldi. La Liga'nın güçlü ekiplerinden Real Madrid'de orta saha mevkiinde forma giyen Kroos, hem kulüp kariyerindeki başarıları hem de Alman millî takımındaki performansıyla tanınmaktadır.

Kulüp Kariyeri

Kroos'un Altyapı Kariyeri

Futbol kariyerine Greifswalder SC'de başlayan Kroos, daha sonra Hansa Rostock'un altyapısına transfer oldu. Burada 4 yıl boyunca oynadıktan sonra, Bayern München tarafından keşfedilerek 2006'da Bayern München altyapısına transfer oldu. 17 yaşında A takıma yükseldi ve 2007'de şaşırtıcı bir performans sergileyerek Energie Cottbus'a attığı 2 golle dikkat çekti.

Bayer Leverkusen ve Bayern München

Ocak 2009'da Bayer 04 Leverkusen'e transfer olan Kroos, burada gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. Ancak, Bayern Münih'in teklifini kabul ederek 2009'da bu kulübe geri döndü. Bayern Münih forması altında birçok gol atan ve önemli anlarda takımını sırtlayan Kroos, 2013-2014 sezonunda Real Madrid'e transfer oldu.

Real Madrid

Real Madrid ile 2014 yılında 6 yıllık sözleşme imzalayan Kroos, 25 milyon euro karşılığında transfer oldu. Real Madrid'deki kariyerine hızlı bir başlangıç yapan Kroos, takımının önemli oyuncularından biri haline geldi.

Millî Takım Kariyeri

Genç Millî Takımlar ve FIFA 17 Yaş Altı Dünya Kupası

Kroos, 2007 FIFA 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nda Almanya'yı temsil ederek altın top ödülünü kazandı ve 5 gol atarak bronz ayakkabı ödülüne layık görüldü.

A Millî Takım ve Dünya Kupası

A millî takıma ilk çağrısını 2010 yılında alan Kroos, 2010 FIFA Dünya Kupası'nda da forma giydi. Turnuva boyunca Almanya'nın çeşitli maçlarında yer aldı ve takımının Gana, Arjantin, İspanya ve Uruguay ile oynadığı maçlarda önemli bir rol oynadı.

Emekliye ayrıldı

Toni Kroos,  Avrupa Şampiyonası'nın ardından aktif futbolculuk kariyerini noktaladı.  Real Madrid, kadrosunda yer alan Toni Kroos'un EURO 2024'ten sonra profesyonel futbol kariyerini sonlandıracağını açıkladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa