Endrick Felipe kimdir?

Série A kulübü Palmeiras ve Brezilya milli takımında forvet olarak oynayan Brezilyalı profesyonel futbolcu Endrick Felipe kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
31 Aralık 2023 18:57
GÜNCELLEME
31 Aralık 2023 19:11
Endrick Felipe kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

21 Temmuz 2006 doğumlu Endrick Felipe Moreira de Sousa, sahada Endrick olarak bilinen Brezilyalı bir profesyonel futbolcudur. Şu anda Campeonato Brasileiro Série A kulübü Palmeiras'ta ve Brezilya milli takımında forvet olarak forma giymektedir. Endrick, Temmuz 2024'te La Liga kulübü Real Madrid'e katılacak.

Erken Dönem

Endrick, Federal District'te Taguatinga'da doğdu ve bir erkek kardeşi ile iki kız kardeşi vardır. Babası Douglas de Sousa Silva Ramos, profesyonel futbol kariyerine yönelince, Endrick on bir yaşındayken ailesini terk etmiştir. Bu süre zarfında annesi işsiz ve evsiz kalmış, Endrick ve kardeşleri São Paulo'daki bir yetimhanede yaşamak zorunda kalmıştır. Babası altı ay sonra geri döndüğünde, aile yeniden bir araya geldi. Endrick'in ebeveynleri, babası Palmeiras'ta bir görevli olarak iş bulana kadar şehrin metro istasyonundaki bir kafede çalıştı.

Endrick, dört yaşında futbol oynamaya başladı ve babası, büyük Brezilya kulüplerinden ilgi çekmek için oğlunun gollerini YouTube'da yayınladı. Ailesinin onu besleyemediği bir dönemde, Endrick profesyonel bir futbolcu olma sözü verdi.

Kulüp Kariyeri

Palmeiras: São Paulo'ya neredeyse imza atacakken, Endrick 11 yaşında Palmeiras genç takımına katıldı. Beş yıl içinde Palmeiras genç takımlarında 169 maçta 165 gol attı. 2022 Copa São Paulo de Futebol Júnior'da performansıyla dikkat çekerek uluslararası medyanın ve birçok Avrupa kulübünün ilgisini çekti. 2022'de Palmeiras ile Série A şampiyonluğunu kazanarak sezonu tamamladı ve Série A'nın en umut vadeden oyuncusu seçildi.

Real Madrid: 15 Aralık 2022'de Real Madrid, Endrick'in Temmuz 2024'te 18 yaşına geldiğinde transfer edileceği konusunda Palmeiras ile anlaştığını duyurdu. Anlaşmanın detaylarına göre, transfer ücreti açıklanmamış olsa da, sabit bir miktar olan 60 milyon euro artı 12 milyon euro vergi içeren uzatılabilir üç yıllık bir anlaşma olduğu rapor edildi.

Milli Takım Kariyeri

Genç Takım: Endrick, 2022 Montaigu Turnuvası'nda Brezilya U17 milli takımına çağrıldı. Turnuvada beş golle turnuvanın en iyi oyuncusu seçildi ve Brezilya'nın 1984'ten beri kazandığı ilk Montaigu Turnuvası şampiyonluğuna katkı sağladı.

A Takım: 6 Kasım 2023'te Endrick, Brezilya'nın A Milli Takımı'na ilk kez çağrıldı. Kolombiya ve Arjantin'e karşı 2026 Dünya Kupası eleme maçlarında forma giydi. Debut maçında Kolombiya'ya karşı 2-1 mağlup olsa da, Endrick, 1994'te Ronaldo'dan bu yana Brezilya için debut yapan en genç dördüncü oyuncu oldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa