Cenk Eren kimdir?

Türk şarkıcı Cenk Eren kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
01 Ocak 2024 12:39
GÜNCELLEME
01 Ocak 2024 13:03
Cenk Eren kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Cenk Eren, 3 Şubat 1966 tarihinde Ankara'da doğdu. Gerçek adı Yüksel Venedik olan sanatçı, sahne adını Murathan Mungan tarafından Cenk Eren olarak belirledi. Küçük yaşlarda dansa ilgi duyan Cenk Eren, liseden sonra Kültür Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu'nda dansçılık yaparak sanat hayatına adım attı. İlk albümü "Ve Cenk Eren"i 1995 yılında çıkaran sanatçı, bu dönemde İstanbul'da pek çok gece kulübünde sahne almaya başladı.

Cenk Eren'in kariyeri müzikle sınırlı kalmayıp televizyon dünyasına da uzandı. 2000 yılında Star TV'de "Yıldız Savaşları" adlı bir TV programını sundu. 2003 yılında "Kader Çıkmazı" isimli üçüncü solo albümünü Marşandiz Müzik etiketiyle çıkaran sanatçı, 2004 yılında Nükhet Duru ile "Muhteşem İkili" adlı bir albüm gerçekleştirdi. Sanat hayatındaki dönemlerde çeşitli dergi ve gazetelerde de yazılar yazan Cenk Eren, aynı zamanda müzikle ilgili belgesel tarzında videolar hazırlayıp sundu.

2013 yılında uyuşturucu ticareti suçlamasıyla gözaltına alınan Cenk Eren'e dava açıldı. Uzun bir mahkeme sürecinin ardından 2018'de 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı, ancak daha sonra serbest bırakıldı. Sanatçı, müzik kariyerine 2012 yılında geri dönerek "Kasetimi Al" adlı bir single çıkardı. 2016 yılında "Kiraz Mevsimi" isimli dördüncü solo albümünü müzikseverlerle buluşturan Cenk Eren, "Repertuvar" proje albüm serisine "Selda Bağcan Şarkıları" albümüyle devam etti.

Son olarak, 2019 yılında "Göçtük Sevdadan" adlı bir single çıkaran Cenk Eren, müzik kariyerine devam etmektedir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa