Erol Evgin kimdir?

POPSAV'ın kurucusu, Türk pop müziği sanatçısı ve sunuculuk, oyunculuk ve mimarlık da yapmış olan Erol Evgin kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
01 Ocak 2024 16:26
GÜNCELLEME
01 Ocak 2024 16:33
Erol Evgin kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

İstanbul doğumlu Mehmet Erol Evgin, Türk pop müziği sahnesinin önde gelen isimlerinden biridir. Yüksek mimar Emel Evgin ile evli olan sanatçı, iki çocuk babasıdır ve oğlu Türk pop müziği sanatçısı Murat Evgin'dir. Lise eğitimini İstanbul Erkek Lisesi'nde tamamladıktan sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Yüksek Mimarlık Bölümü'nde üniversite eğitimine devam etmiştir. Eğitim hayatının yanı sıra bir dönem aynı üniversitede öğretim görevlisi olarak görev yapmıştır. Eşi Emel Evgin ile birlikte bir mimarlık bürosu açmış ve bu alanda da kariyerine devam etmiştir. Popüler Müzik Sanatı Vakfı'nın (POPSAV) kurucusu olarak üç yıl başkanlık yapmış ve şu anda POPSAV Yüksek Danışma Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Erol Evgin, Almanca ve İngilizce dillerini bilmektedir ve aynı zamanda üç torun sahibidir.

Meslek Hayatı

Bestecilik ve Solistlik Kimliği:

1969 yılında müzik kariyerine ilk adımını atan Erol Evgin, "Sen – Eski Günler" adlı 45'lik plağı ile müzik dünyasına merhaba dedi. Çiğdem Talu ve Melih Kibar ile birlikte çalışmaya başladıktan sonra "İşte Öyle Bir Şey", "Sevdan Olmasa", "Bir de Bana Sor", "İçimdeki Fırtına", "Etme Eyleme", "Söyle Canım", "Deli Divane", "Hep Böyle Kal" gibi hit parçaların yer aldığı 45'lik plaklarını çıkardı. "İşte Öyle Bir Şey" ve "Söyle Canım" adlı 45'lik plakları ile Altın Plak Ödülü kazandı. 90'lı yıllarda bir süre albüm çıkarmaktan ara veren sanatçı, 1997 yılında "Sen Unutulacak Kadın Mısın?" adlı albümü ile müzikseverlerle buluştu. 2002 yılında oğlu Murat Evgin ile birlikte "Baba – Oğul" konser-show turnesi düzenleyen Erol Evgin, 2003 yılında "İbadetim" adlı albümü çıkardı.

Oyunculuk Yaşamı:

Erol Evgin, müzik kariyerinin yanı sıra 1980-1984 yılları arasında Haldun Dormen'in yazıp yönettiği "Hisseli Harikalar Kumpanyası" ve "Şen Sazın Bülbülleri" adlı müzikallerde başrol oyuncusu olarak sahne aldı. Üç müzikal filmde başrol ve "Ihlamurlar Altında" dizisinde de önemli roller üstlendi.

Sunuculuk Kariyeri:

1992-1994 yıllarında Show TV'de yayınlanan "Süper Aile" adlı yarışma programını 400 bölüm boyunca sunan Erol Evgin, 1995–1996 yıllarında TRT 1'de kendi yapımı "Erol Evgin Show" adlı programın genel yönetmenliğini ve sunuculuğunu üstlendi. 1999 - 2003 yıllarında Kanal D ve Star TV'de "Bir Sevda Masalı" adlı programı hazırlayıp sundu. Ayrıca "Benzemez Kimse Sana" adlı yarışma programında jüri üyeliği yaptı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa