Reha Kapsal kimdir?

Türk futbolcu, teknik direktör ve futbol yorumcusu olan Reha Kapsal kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
01 Ocak 2024 17:22
GÜNCELLEME
01 Ocak 2024 17:26
Reha Kapsal kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Reha Kapsal, Türk futbolcu, teknik direktör ve futbol yorumcusu olarak tanınmaktadır. 11 Nisan 1963 tarihinde Diyarbakır'da doğan Kapsal, futbolculuk kariyerine eski bir forvet olarak başlamıştır. Altay, Trabzonspor, Zeytinburnuspor ve Malatya Belediyespor gibi takımlarda forma giymiştir.

Futbolculuk kariyerinin ardından Reha Kapsal, teknik direktörlük alanında da başarılar elde etmiştir. Marmaris Belediyespor, Vestel Manisaspor, Kayserispor, Altay, Ankaraspor, MKE Ankaragücü ve Türkiye U-21 takımını çalıştırmıştır. 2008-2009 sezonunda Karşıyaka'nın teknik direktörlüğünü üstlenmiş ve takımı 1. Lig playoff'larına taşımayı başarmıştır. Ancak, play-off finalinde Kasımpaşa'ya yenilerek Süper Lig'e çıkma şansını kaybetmiştir. Reha Kapsal, 2010 yılında Manisaspor ile 1.5 yıllık sözleşme imzalamış, ancak yönetimle yaşadığı anlaşmazlıklar sonucunda 7 Haziran 2010'da ayrılmıştır.

Teknik direktörlük kariyerindeki diğer durağı Şanlıurfaspor'dur. Şanlıurfaspor'dan 20 Şubat 2014 tarihinde istifa etmiştir. Reha Kapsal, futbolculuk ve teknik direktörlük kariyerinin yanı sıra futbol yorumculuğu da yapmaktadır. 22 Ekim 2011 tarihinde Karşıyaka teknik direktörlük görevinden istifa etmiştir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa