Hilafet bayrağı nedir? Tevhid Bayrağı nedir? Hilafet ve Tevhid bayrağı aynı mıdır?

İstanbul'da Gazze'de yaşanan İsrail soykırımını tel'in mitinginde Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan bir kişinin yumruklu saldırıya uğraması sonrası Hilafet Bayrağı ve Tevhid Bayrağı nedir sorularına yanıt aranıyor. İşte detaylar...

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
02 Ocak 2024 10:32
GÜNCELLEME
02 Ocak 2024 11:13
Hilafet bayrağı nedir? Tevhid Bayrağı nedir? Hilafet ve Tevhid bayrağı aynı mıdır?
SM
Suat Mutlu Editör

 Hilafet bayrağı, İslam tarihindeki halifelik dönemlerini temsil eden bir semboldür. İslam devletinin birliğini, adaleti, eşitliği ve İslam'ın egemenliğini simgeler. Bu bayrak,  İslam devletinin kurulmasını veya yeniden canlandırılması, bir çatı altında toplanması amacını taşır.

Hilafet bayrağı nedir?

Hilafet bayrağı yeşil renkte olup üzerinde 3 adet hilal bulunur. 

"Hilafet" terimi, sözlükte birinin yerine geçmek, birinin ardından gelmek, vekâlet veya temsil etmek gibi anlamları içerir. İslam devletlerinde ise bu terim, Hz. Muhammed'den (S.A.V) sonraki devlet başkanlığı kurumunu ifade eder.

 Kelime-i Tevhid bayrağı Allah'ın birliği ve peygamberini simgelerken Hilafet bayrağı ise İslam devletlerinde devlet başkanlığını simgeler.

Bayrak nedir?

Bayrak; bir ulusun birliğini simgeleyen, belli bir topluluğun ya da bir kuruluşun simgesi olarak kullanılan, renk ve biçimi özel olarak tasarlanmış, çoğunlukla dikdörtgen biçiminde olan ve genellikle bir göndere çekilen, bir yere asılan kumaştır.

Kelime-i Tevhid Bayrağı nedir?

Kelime-i Tevhid bayrağı, üzerinde "La ilahe illallah, Muhammedün Resullullah" yazan bir bayraktır. Türkçe'de çevirisi "Allah'tan başka ilah yoktur, Muhammed Allah'ın resulüdür" olan bu ifade, İslam'ın temel inançlarına vurgu yapar.  

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa