İbrahim Büyükak kimdir?

Çok Güzel Hareketler Bunlar'ın eski kadrosunda ve 3 Adam programında yer alan oyuncu İbrahim Büyükak kimdir?

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
02 Ocak 2024 16:37
GÜNCELLEME
02 Ocak 2024 16:49
İbrahim Büyükak kimdir?
BY
Barış Yılmaz Muhabir

İbrahim Büyükak, 20 Ağustos 1983 tarihinde İstanbul'da doğan Türk oyuncu ve yazardır. Ününü, 2008 yılında yayınlanmaya başlayan "Çok Güzel Hareketler Bunlar" komedi programında canlandırdığı roller ile elde etmiştir.

Hayatına ve kariyerine Uludağ Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olarak başlayan Büyükak, BKM Mutfak ekibine katılan son üyelerden biridir. 2008'de Kanal D'de yayınlanmaya başlayan BKM Mutfak'taki "Çok Güzel Hareketler Bunlar" programında hem skeçleri yazmış hem de oynamıştır. Mayıs 2013'te Star TV'de Eser Yenenler ve Oğuzhan Koç ile birlikte 3+1 adlı TV programıyla bir gece şovu yapmışlardır. Acun Ilıcalı'nın programı satın alması üzerine, program 5 Ekim 2013 tarihinden itibaren TV8'de "3 Adam" adıyla yayımlanmaya devam etmiştir.

İbrahim Büyükak, TV8'de yayımlanan "Bana Baba Dedi" dizisinde Cüneyt karakterini canlandırmıştır. 2017'de "3 Adam"ın sona ermesiyle kendi başına projeler üretmeye başlamış ve "Küçük Esnaf", "Yol Arkadaşım", "Yol Arkadaşım 2" ve "Bayi Toplantısı" gibi senaristliğini üstlendiği filmler yapmıştır. 2021 yılında kendi hayat hikâyesini alternatif bir şekilde anlattığı "İlginç Bazı Olaylar" isimli internet dizisinde hem yazmış, hem çekmiş, hem de başrol oynamıştır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa