Bahri Kaya kimdir?

Türk futbolcu, teknik direktör ve Fenerbahçe'nın eski futbolcularından Bahri Kaya kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
02 Ocak 2024 17:32
GÜNCELLEME
02 Ocak 2024 17:42
Bahri Kaya kimdir?
SM
Suat Mutlu

Bahri Kaya, 10 Haziran 1957 tarihinde Trabzon'da doğdu. Hem futbolculuk kariyeriyle hem de başarılı teknik direktörlük dönemiyle Türk futbolunda iz bırakan isimlerden biridir. Fenerbahçe'nin eski futbolcuları arasında yer alan Kaya, kariyerine 1970'li ve 1980'li yıllarda Gedikpaşa, Fenerbahçe ve Sakaryaspor formalarıyla başlamıştır.

Futbolculuk Kariyeri: Gedikpaşa'dan Fenerbahçe'ye Yolculuk

Bahri Kaya, futbolculuk kariyerine Gedikpaşa'da adım atmış ve daha sonra Fenerbahçe ile anılmıştır. Ardından İskenderunspor, Babaeskispor, Vefa, Gaziosmanpaşaspor ve Bakırköy Yücespor gibi profesyonel kulüplerde başarılı performanslar sergilemiştir.

Teknik Direktörlük Kariyeri: Süper Lig'e Yükselen Başarılı Hoca

Teknik direktörlük hayatına adım atan Kaya, Zeytinburnuspor, Gaziosmanpaşa, Diyarbakırspor, Adanaspor, Etimesgut Şekerspor, Giresunspor, Kocaelispor ve Orduspor gibi takımlarda görev almıştır. Özellikle Zeytinburnuspor, Diyarbakırspor ve Adanaspor'u Süper Lig'e çıkarma başarısı göstermiş, Giresunspor, Gaziosmanpaşa ve Şekerspor'u ikinci lige taşımıştır.

Bahri Kaya'nın kariyerindeki önemli notlar arasında, Ağrıspor ve ikinci kez Diyarbakırspor'u Süper Lig için play-off oynatması yer almaktadır. 2012-2013 sezonunda Şanlıurfaspor'un teknik direktörlüğüne getirilen Kaya, 2014-2015 sezonunda Sarıyer'de görev almış ve bu süreçte futbol dünyasında adından sıkça söz ettirmiştir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa